Esports La Selva Portada Societat

Un grup de nedadors creuarà la Costa Brava per a recaptar diners per al fons marí

Presentació del repte KAI. Foto: ACN - Marina López

Presentació del repte KAI. Foto: ACN – Marina López

Un grup de nadadors creuarà la Costa Brava des de Portbou fins a Blanes sense parar per recaptar fons per eliminar arts de pesca perduts al fons marí. El repte KAI s’allargarà unes 40 hores amb l’objectiu de recaptar més de 50.000€ per finançar el projecte de la Universitat de Barcelona Evitem la Pesca Fantasma.

L’equip de nedadors de Radikal Swim ha impulsat el repte KAI amb l’objectiu de completar desafiaments esportius amb un rerefons solidari; en concret, es vol aconseguir diners per projectes i campanyes locals de preservació del fons marí català. El primer repte serà creuar nedant la Costa Brava de nord a sud i sense parar, uns 120 quilòmetres.

El nedador que vol fer la travessa sencera sense sortir de l’aigua és Gerard Alemany, que comptarà amb el suport de cinc esportistes més que l’acompanyaran i aniran cobrint diversos trams. Alemany ha concretat que la intenció és assolir un ritme mitjà de 3,5 quilòmetres per hora. Així, la previsió és completar el repte en 40 hores. No dormirà i no sortirà de l’aigua en cap moment i només s’aturarà a l’avituallament.


Publicitat

Durant tota la travessa també l’acompanyaran embarcacions de suport, àrbitres, un equip mèdic i de fisioteràpia i suport psicològic. L’objectiu del repte és aconseguir recaptar els més de 50.000€ que volen destinar al projecte Evitem la Pesca Fantasma de la Universitat de Barcelona.

Eliminar arts de pesca del fons marí

El professor i coordinador del projecte, Bernat Hereu, ha explicat que hi ha poca recerca sobre l’afectació de les arts de pesca perdudes al fons marí, que es poden convertir en veritable “trampes” per a la biodiversitat. Per això, amb aquests diners volen finançar l’ús d’un vehicle submarí no tripulat dirigit per control remot per millorar l’eficiència del projecte. D’aquesta manera es podrà localitzar arts de pesca abandonades i impulsar campanyes de retirada. A més, també es vol crear una base de dades per millorar el protocol per a retirar-les de manera òptima.

La idea és que el repte comenci el dia 21 d’agost, però tot dependrà de les condicions de mar i vent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*