Economia La Selva Portada Turisme

El Patronat de Turisme Costa Brava preveu un “bon estiu”, però sense arribar a les xifres d’abans de la pandèmia

Aeroport de Girona

Diversos passatgers de Ryanair baixant de l’avió carregats amb maletes en direcció a la terminal de l’aeroport de Girona. Aleix Freixas/ACN

El Patronat de Turisme Costa Brava-Girona preveu un “bon estiu”, malgrat la situació de pandèmia. Així ho ha avançat el president de l’organisme, Miquel Noguer, qui també ha advertit que aquest any no s’arribarà als nivells del 2019. El president del Patronat també ha explicat que el fet que el govern britànic no inclogui la Costa Brava a la llista de destinacions segures per viatjar els “penalitza”. Tot i això, Noguer ha afirmat que tenen “bones sensacions” per aquest estiu.

El ritme ràpid  de vacunació marca un camí d’esperança pels hotelers. Després d’un complicat 2020, el sector turístic de la demarcació de Girona preveu començar la recuperació. En aquesta línia, el Patronat de Turisme ha engegat diverses campanyes de turisme per aquest estiu. El principal objectiu és mantenir el màxim de visitants nacionals, catalans i espanyols. De fet, el president del Patronat ha recordat la “bona experiència” de l’any passat amb l’elevada afluència de visitants locals durant tot l’estiu als establiments de la Costa Brava i del Pirineu gironí.

Miquel Noguer ha explicat que la idea és atraure públic que pugui arribar en cotxe perquè, com ha deixat clar, l’aeroport de Girona “no resoldrà” l’arribada de turistes. Ara bé, el president del Patronat s’ha mostrat confiat dient que la terminal de Vilobí d’Onyar “anirà remuntant”.


Publicitat

LA IMPORTÀNCIA DEL TURISME BRITÀNIC

Les companyies de Transavia, Rayanair i TUI ja han desembarcat turistes a la pista gironina. La intenció és que, aquest mes de juliol, també ho faci la companyia britànica Jet2. Aquesta aerolínia podria connectar Girona amb set ciutats del Regne Unit. Noguer ha lamentat que “Jet2 vol venir, però no pot”. La companyia està pendent del govern britànic per si aquest decideix incloure la Costa Brava o l’Estat espanyol dins la llista de destinacions segures per viatjar i aixequi la quarantena obligatòria.

El president del Patronat ha comentat que no ser en aquesta llista els “penalitza”, però creu que aviat es resoldrà. Ara bé, que la Costa Brava s’inclogui al llistat no implica l’arribada immediata de turistes. Nogué ha explicat que cal un mínim de previsió i temps perquè el públic planifiqui les vacances i compri els bitllets. Tot plegat suposa una cursa a contrarellotge pel sector turístic de la Costa Brava perquè la gran majoria de visitants hi arriben entre el juliol i l’agost.

PREVISIONS OPTIMISTES D’ALLARGAR LA TEMPORADA

El Patronat, com ha dit Noguer, confia que la temporada turística d’enguany es pugui allargar. De fet, el president de l’organisme ha explicat que la previsió és que el bon temps i la calor es mantinguin fins a l’octubre. Això permetria allargar uns mesos la temporada turística a la Costa Brava. A més, el Patronat també ha anunciat la Costa Brava a televisions franceses, alemanyes, belgues i holandeses per recuperar visitants. En aquestes campanyes publicitàries, aquest organisme publicoprivat hi ha destinat “pràcticament un milió d’euros”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*