Canet de Mar Cultura Opinió

Canet Rock 021 i l’experiència de tornar anar de festival

Polsera que acredita el test negatiu en Covid. Foto: Paula Brines

Feia temps que no es veia a Catalunya un festival com el d’aquesta nit al Pla d’en Sala. Canet de Mar es va tornar a emplenar de joves i famílies per gaudir del Canet Rock 021. Un festival sense cadires ni distàncies que va recuperar l’esperit de festa que feia temps que havia estat confinat degut a la pandèmia.

Les ganes de festival es notaven ja des del matí, més de 21.000 persones es van sotmetre a una prova de test d’antígens per tal de poder accedir al festival. Ara bé, tot i l’organització del festival amb 15 punts repartits arreu de Catalunya les cues de Canet de Mar eren de gairebé tres hores d’espera, per exemple.

Després de la paciència fent cua sota el sol, tocava esperar amb inquietud uns 15 minuts el resultat. La polsera verda indicava que eres lliure de Covid-19 i, per tant, que podies gaudir de 12 hores de música a l’aire lliure amb mascareta i sense distàncies.

Un cop al Pla d’en Sala, el sentiment era d’il·lusió però també d’estranyesa. Feia més d’un any i mig que no estàvem envoltades de tanta gent. De cop i volta, donava cert respecte i tot veure tantes persones juntes. Tot i això, en començar la música el públic amb l’entusiasme a flor de pell va veure que allò era real i que per fi podia ballar lliurement amb les seves amistats. La nit va deixar moltes imatges entranyables, d’abraçades entre persones que després de molt de temps es retrobaven fins a artistes emocionades dalt l’escenari. Les mascaretes negres no deixaven veure els somriures del públic, però els ulls, les mirades, els crits i els salts mostraven l’eufòria del jovent català. Fins i tot va sonar un directe gravat del grup Zoo, que a causa d’uns positius de coronavirus en l’equip van haver de suspendre el concert.


Publicitat

El Canet Rock 021 ha tornat a ser una nit inoblidable i aquesta edició encara més, ja que ha demostrat que és possible fer festivals multitudinaris amb música en viu catalana enmig d’una pandèmia. El jovent ha demostrat que està disposat a fer tot el que calgui per a poder veure sortir el sol. Per tant, només falta que la prova pilot funcioni i es puguin seguir celebrant festivals d’aquestes característiques arreu del territori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*