Arbúcies La Selva Portada Societat

Arbúcies homenatja les víctimes de l’accident aeri del Montseny

Homenatge accident aeri Montseny

Entre els assistents a l’homenatge: l’alcaldessa de Viladrau, Noemí Bastias; l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga; el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró; i el cònsol britànic, Lloyd Milen. Fotografia: Ajuntament d’Arbúcies.

L’Ajuntament d’Arbúcies ha organitzat un acte aquest dissabte per recordar totes les víctimes del fatal accident d’avió d’ara fa 51 anys. L’acte, en sentit d’homenatge, també ha volgut agrair la solidaritat dels voluntaris i voluntàries que van participar a les tasques de rescat després de l’accident. L’avió, de la companyia Dan Air, feia el trajecte Manchester – Barcelona i portava 112 persones a bord que no van sobreviure quan l’aeronau es va estavellar al mig del Montseny, al terme municipal d’Arbúcies, el 3 de juliol de 1970. És l’accident d’avió més greu mai ha ocorregut a Catalunya i el segon de l’estat espanyol després de l’explosió a l’aeroport de Barajas d’un vol d’Spanair el 2008, on van morir 154 persones.

La font de la Cresta, al Montseny, va ser el lloc on es va sinistrar l’avió Comet4C. Avui hi trobem un monòlit que recorda a les víctimes i al sinistre. L’acte ha començat aquí, al monòlit de la font de la Cresta, recordant les causes de l’accident del 3 de juliol de 1970. També s’hi ha fet una ofrena floral en record a les 112 persones que hi van perdre la vida.

Tot seguit, l’acte en sentit d’homenatge s’ha traslladat al cementiri d’Arbúcies, on hi ha enterrades les víctimes de l’accident. L’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, ha fet esment a la consternació que va viure el municipi en saber la notícia de l’accident i la solidaritat de tots els seus veïns i veïnes en les tasques de rescat durant els dies posteriors. El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha agrait “a la bona gent de l’època que voluntàriament van deixar-ho tot per anar a socórrer els passatgers de l’avió sense saber què es trobarien”.


Publicitat

L’homenatge a les víctimes i a les famílies ha acabat amb una ofrena floral de part de totes les institucions presents a l’acte, així com de la Policia Local, Protecció Civil i de les veïnes i veïns d’Arbúcies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*