Calella Economia Malgrat de Mar Maresme Portada

Malgrat i Calella sumen forces en un projecte per ajudar en la transició digital a les empreses agrícoles, d’alimentació i restauració

pacte transició digital empreses Malgrat i Calella

L’alcalde de Malgrat, Joan Mercader, i l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, durant la presentació del programa. Foto: Ajuntament Malgrat de Mar.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i l’alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader, han presentat el projecte Treball, Talent i Tecnologia. L’objectiu és ser una eina de reactivació econòmica i de promoció de l’ocupació a través de l’impuls de la tecnologia i de la transformació digital. Així ho han explicat els dos consistoris en un acte celebrat aquest dijous. El projecte està destinat a les empreses del sector agrícola, comercial d’alimentació i de restauració i comptarà amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Els Ajuntaments de Malgrat de Mar i Calella han remarcat que la transformació digital, no només és la presència activa de les empreses a internet. Han explicat que la digitalització també fa referència a la incorporació de solucions tecnològiques per augmentar vendes, optimitzar el control de processos interns, reduir la petjada ambiental, arribar fàcilment al client, entre d’altres.

Mercader ha afirmat que “aquesta transició digital contribuirà a contrarestar els efectes d’aquesta crisi a uns sectors – restauració i alimentació –  molt castigats”. L’alcalde de Malgrat de Mar també ha destacat que “ara més que mai, emprenem projectes que serveixin per veure la llum al final del túnel i donar eines a un dels generadors de riquesa més importants”.


Publicitat

Candini ha remarcat que “rebutjar a la digitalització és excloure’s”. En aquesta línia, l’alcaldessa de Calella ha fet una crida a les empreses dels sectors: “No esteu sols, deixeu-vos acompanyar per assolir aquesta transformació digital tan necessària i constant per seguir generant riquesa i llocs de treball”.

En conjunt, els municipis de Malgrat i Calella compten amb més de 500 empreses dedicades a la restauració i l’alimentació. Aquestes empreses ofereixen llocs de treball a més de 1.500 persones. Treball, Talent i Tecnologia és un projecte que busca treure el màxim profit de les solucions tecnològiques. D’aquesta manera s’espera donar continuïtat a totes les empreses dels dos municipis ajudant-les a l’hora de digitalitzar els seus negocis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*