La Selva Portada Societat

El Consell de la Selva crearà un ens públic per gestionar integralment el cicle de l’aigua a la comarca

Riera de Santa Coloma

Riera de Santa Coloma. Foto: Aj. SCF

El Consell Comarcal de la Selva i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) estan treballant en un projecte que ha de permetre a l’ens comarcal assumir la gestió del cicle integral de l’aigua al territori. Així ho ha anunciat aquest divendres el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, durant una roda de premsa.

El projecte, en el que treballen l’ACA i el Consell des de fa uns sis mesos, contempla la possibilitat de cedir a la comarca tots els aspectes relatius a la gestió de l’aigua, des de la captació als pous fins al manteniment o construcció de noves depuradores. Per poder-ho fer s’hauria de crear algun tipus d’ens públic comarcal que assumeixi aquesta gestió, tal com ara ja fa el Consell amb la gestió dels residus amb l’empresa Nora.

Les converses amb l’ACA estan força avançades, segons ha explicat el vicepresident primer i alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga:


Publicitat

“Aqui hi ha una traslació econòmica i de capacitats no només per ser tu qui gestiona, per exemple, una depuradora sinó també qui construeix una depuradora. És una traslació de responsabilitats, de poders, d’una administració a una altra. Això no és senzill, no és fàcil, estem treballant fa mig any. Ho estat fent en silenci, que és el que s’ha de fer quan estàs al punt zero. I en aquests moments, com deia el president, estem en la capacitat de poder-ho explicar perquè ja estem al final de l’acord.”

Garriga puntualitza que l’acord amb l’ACA és només la primera part del projecte:

“És el cicle integral de l’aigua, des de la captació d’un pou fins que surt d’una depuradora. Estem començant pel lloc que és de més bon començar, que és tenir des del Consell Comarcal tot allò que fa referència a l’ACA, sobretot la xarxa de mitja i baixa clavegueram -aigues brutes i netes- i tota la xarxa de depuració d’aigües públiques. És el primer cas per construir una casa sòlida per poder fer la gestió integral de l’aigua perquè el següent pas seria que aquells Ajuntaments o municipis que els interessés tenir aquest ens per fer la gestió integral de l’aigua, des del pou fins que t’arriba a la boca”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*