Maresme Política Portada Santa Susanna

Treballadors de l’Ajuntament de Santa Susanna afirmen haver rebut correus “intimidatoris” del secretari

Sala de l'Audiència de Barcelona en el moment de l'inici del judici contra l'alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier. Foto: ACN - Blanca Blay

Judici contra l’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier. Foto: ACN – Blanca Blay

Diversos treballadors de l’Ajuntament de Santa Susanna afirmen haver rebut correus “intimidatoris” de l’exsecretari Miquel C. exigint-los informació i tasques concretes. Citats com a testimonis en el judici a l’alcalde Joan Campolier, la majoria dels testimonis aportats per la defensa han coincidit en les seves “males experiències” amb el secretari, que denuncia haver patit assetjament laboral per part de Campolier.

L’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, ha anat aquest dimarts a judici acusat d’assetjament laboral i prevaricació. Segons la fiscalia, el maig de 2015 l’alcalde va obrir un expedient sancionador al secretari municipal per una falta lleu, tot i estar de baixa.

Al judici, diversos treballadors i extreballadors de l’Ajuntament de Santa Susanna afirmen haver rebut correus “intimidatoris” diàriament del llavors secretari Miquel C. exigint-los informació i tasques concretes. Per la seva banda, el secretari denuncia haver patit assetjament laboral per part de Campolier. L’històric batlle de Santa Susanna ha negat les acusacions i ha justificat haver obert un expedient contra el llavors secretari municipal per redreçar el clima al consistori i actuar contra les “pressions” que suposadament exercia el secretari cap als companys.


Publicitat

De fet, Campolier ha dit que durant anys va mantenir una relació “perfecta” amb el funcionari municipal, però ha argumentat que va haver-hi un moment en què es va produir “un canvi de caràcter” que va provocar la situació. Per la seva banda, l’ara exsecretari Miquel C. ha declarat que sempre va percebre que les actuacions de l’alcalde anaven enfocades “inequívocament” a convèncer-lo que el millor que podia fer era marxar de l’Ajuntament perquè allà li farien “la vida impossible”.

L’expedient sancionador obert contra ell, però també altres fets —ha explicat—, li van provocar estats d’ansietat “elevats” i dues baixes mèdiques prolongades.

“Eren correus agressius”

Un dels testimonis citats per la defensa ha explicat que a l’inici tenia una relació “cordial” amb el secretari fins que l’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament, que ella capitanejava, va començar a rebre correus electrònics “molt agressius”. Cada dia, ha relatat, ella i altres treballadors rebien diversos correus mida foli i amb lletres molt grans. En aquests correus, ha detallat, el secretari li reclamava “molta intensitat” en fer certs treballs urbanístics. Fins a dues extreballadores més han denunciat correus “intimidatoris” del llavors secretari.

Un dels punts objecte de debat en el judici ha estat l’expedient disciplinari incoat contra el secretari a través d’un decret signat el maig del 2015, mentre el funcionari es trobava de baixa. L’alcalde Joan Campolier ha reconegut els fets i ha qualificat d'”error administratiu” que en el decret es parlés de les accions fetes pel secretari com a “faltes greus”.

Per això, ha dit, en un segon decret es va esmenar la referència i es va substituir per “faltes lleus”, si bé es va mantenir la suspensió de sis mesos. En el judici ha quedat constància que malgrat tot finalment no es va suspendre el secretari. Segons ha indicat ell mateix, la seva suspensió era il·legal i se’l va reincorporar de la baixa quan l’Ajuntament va concloure que “no hi havia més remei”.

Dos anys de presó per a Campolier

La fiscalia demana dos anys de presó i quinze d’inhabilitació per a Campolier pe assetjament laboral i prevaricació, amb l’agreujant de reincidència perquè ja va ser condemnat per un altre cas de prevaricació.

La segona sessió del judici a l’Audiència de Barcelona està prevista aquest dijous.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*