Economia La Selva Portada Tossa de Mar

L’estació depuradora d’aigües residuals de Tossa comptarà amb una inversió de 3,5 MEUR

Sanejament d'aigües. Foto: Consorci d'Aigues Costa Brava-Girona

Sanejament d’aigües a la depuradora de Lloret. Foto: Consorci d’Aigues Costa Brava-Girona

El consorci d’aigües Costa Brava-Girona ha aprovat un pla d’inversions de més de 3,5 milions d’euros per a l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Tossa de Mar. Es tracta d’un conjunt d’accions previstes per al 2022 i el 2023.

L’Ajuntament de Tossa de Mar ha informat que es destinaran 3,5 milions d’euros entre el 2022 i el 2023 a l’estació depuradora d’aigües residuals. A la planta, ubicada al parc de Sa Riera, van detectar-hi que les turbines presenten problemes per satisfer les necessitats d’oxigen que el reactor biològic i la digestió demanden. A més, dins el reactor no hi ha homogeneïtat en el contingut d’oxigen i caldrà millorar l’aeració tant com sigui possible. Aquesta problemàtica fa que la utilització dels decantadors primaris perdi eficàcia i, com a conseqüència, ha deixat la maquinària obsoleta.

El consorci d’aigües Costa Brava-Girona ha engegat un projecte de millora de l’EDAR per a solucionar aquests problemes. Així, s’aposta per construir una nova bassa o reactor d’aeració que, amb la profunditat adequada, pugui satisfer les demandes d’oxigen. D’aquesta manera s’aconseguiria complir els paràmetres d’abocament establerts segons la normativa vigent.


Publicitat

La instal·lació dels nous equips turbocompressors que subministraran aire al recinte biològic es caracteritza per un alt rendiment energètic. Aquesta característica ha de suposar una millora important respecte els equips airejadors actuals


Publicitat

Una inversió de 3,5 milions d’euros

Tots els treballs de remodelació i millora a l’EDAR preveuen l’ús de mitjans auxiliars que permetin com a mínim el normal funcionament de la planta durant l’execució dels treballs.

D’altra banda, pel que fa a l’abastament d’aigua potable, es preveu fer dues inversions més. D’una banda, una de 15.000 euros per a la millora del procés d’analítiques de les aigües que es reben dels pous de la Tordera; d’altra banda, una de 40.000 euros per a renovar les bombes d’impulsió dels mateixos pous.

Tot el conjunt de millores i inversions superarà els 3,5 milions d’euros i el període d’execució d’aquest conjunt d’accions serà entre els anys 2022 i 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*