Portada Santa Susanna Societat

Campolier torna a judici per un cas d’assetjament laboral i prevaricació

Joan Campolier torna a judici aquest dimarts

Joan Campolier en una imatge d’arxiu. Foto: ACN

L’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, anirà aquest dimarts a judici acusat d’assetjament laboral i prevaricació. Segons la fiscalia, el maig de 2015 el veterà alcalde de la comarca va obrir un expedient sancionador al secretari municipal per una falta lleu, tot i estar de baixa. A més, el càstig que li va imposar va ser de sis mesos quan, segons la normativa, hauria d’haver estat d’un màxim de quinze dies. L’alcalde de Santa Susanna també va paralitzar l’expedient perquè la sanció comencés a contar a partir de la incorporació a la feina del secretari.

L’escrit de la fiscalia també relata altres episodis en els que l’alcalde maniobrava per aconseguir que el secretari abandonés l’Ajuntament. Per aquests fets, el fiscal li demana dos anys de presó i quinze d’inhabilitació. Per altra part, el fiscal també relata en el seu escrit que Campolier va proposar al ple una rebaixa de la categoria professional del secretari i es va negar a debatre una moció dels grups de l’oposició perquè es declarés nul·la la suspensió imposada al treballador municipal. Pel que fa al lloc de feina, el fiscal explica que Campolier no va fer canviar la porta del despatx del secretari, que havia estat arrencada i tampoc li va proporcionar els recursos materials i tècnics per poder fer la seva feina, negant-li l’accés a la base de dades del consistori.

El secretari municipal va cessar el març del 2016 amb un trastorn ansiós depressiu que va arrossegar durant mesos. És per això que el fiscal demana també una indemnització de 15.000 euros per a l’exsecretari.


Publicitat

Quant al delicte de prevaricació el fiscal demana l’agreujant de reincidència i recorda que Campolier ja va ser condemnat per un altre cas de prevaricació, que el va apartar de l’alcaldia durant quatre anys, entre 2007 i 2011.

Joan Campolier ha governat Santa Susanna des de 1976 i fins a l’actualitat, amb l’únic parèntesi de la condemna, primer sota les sigles de CiU i ara amb l’agrupació Ara i Sempre Santa Susanna. Excepte en les eleccions de 2015 sempre ha obtingut majoria absoluta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*