Blanes Economia La Selva Portada Societat

Blanes vol generar el 2030 la producció d’energia que necessita el municipi a través d’energia solar

Energia solar. Foto: pixabay

L’Ajuntament de Blanes vol que l’any 2030 la població sigui capaç de generar a través de plaques fotovoltaiques l’energia que consumeix actualment. A més, de cara al 2040 vol aconseguir un “plus solidari” d’energia a través de la producció local.

L’Ajuntament de Blanes ha engegat un Pla Estratègic de Transició Energètica amb l’objectiu de reduir emissions i combatre el canvi climàtic. Així mateix, es vol aconseguir un estalvi de 1.140 milions d’euros l’any 2040 amb una inversió de 273 milions.

Per tal d’aconseguir aquest objectiu el consistori ha començat a treballar aquest mes de juny amb una consultora especialitzada per definir una estratègia basada en el Model de Diamant de Competitivitat Energètica. Es tracta d’un prototip que defineix accions concretes en els sectors econòmics locals i que es basa en l’autogeneració i autoconsum de l’energia.

La proposta passa perquè en vuit anys, el 2030, s’hagi pogut igualar la producció actual d’energia que necessita Blanes a través de l’energia fotovoltaica. A més, deu anys més tard, el 2040, es vol aconseguir un “plus solidari” pel conjunt de Catalunya a través de la producció local.


Publicitat

Passos a seguir

Durant aquest mes de juny es continuarà treballant en la definició de la diagnosi de la situació, que es complementarà amb reunions amb l’administració i una enquesta empresarial i ciutadana. El mes de juliol continuarà l’elaboració de la diagnosi amb les reunions focus, i la identificació de projectes.

A l’agost es definirà l’estratègia de Blanes amb la posada sobre el terreny del pla de transició energètica. Per últim, de cara al setembre, es presentarà el Pla d’Accions per a Blanes, on es definirà el sistema de gestió, la inversió necessària, les accions, la comunicació i la difusió del pla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*