Economia La Selva Portada

El Consell de la Selva i CaixaBank signen un conveni per finançar projectes emprenedors

Signatura del conveni entre el Consell Comarcal i Caixabank per finançar projectes emprenedors

Signatura del conveni entre el Consell Comarcal i Caixabank per finançar projectes emprenedors. Foto: CC Selva

El Consell Comarcal de la Selva i CaixaBank han signat un conveni que permet mobilitzar 1 milió d’euros per finançar projectes emprenedors a la comarca de la Selva. A partir de microcrèdits de 25.000 euros es finançarà la creació o ampliació de microempreses. Els beneficiaris seran professionals autònoms i microempreses amb menys de deu treballadors i una facturació anual inferior a dos milions d’euros. Per tal que els projectes puguin optar al finançament han de comptar amb un pla d’empresa viable que hagi estat avalat pel servei de creació d’empreses del Consell Comarcal. El criteri per atorgar el finançament es basa fonamentalment en la confiança en la persona o equip promotor del projecte.

L’objectiu d’aquest conveni és “contribuir al desenvolupament del teixit productiu i al progrés social” i “afavorir la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, nous residents, persones amb discapacitat i amb especial atenció als col·lectius en situació de vulnerabilitat” segons expliquen des del Consell Comarcal.

Durant l’any passat 2020 MicroBank va finançar a Catalunya 33.571 projectes amb impacte social per valor de 283,4 milions d’euros, dels quals 23.188 van ser microcrèdits per valor de 120,3 milions d’euros que es van destinar a afrontar necessitats puntuals de famílies i 8.686 per un import de 102,3 milions d’euros es van concedir per donar suport a emprenedors i microempreses.


Publicitat

La signatura del conveni ha tingut lloc aquest passat dimarts al Centre – Eix de Negoci de Santa Coloma de Farners per part de l’ens comarcal, Salvador Balliu, el president de MicroBank, Juan Carlos Gallego, i el director d’institucions de la Direcció Territorial de Catalunya de CaixaBank, Joaquín Macià.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*