Calella Portada Societat

Presenten el projecte de museïtzació del jaciment romà de Calella

Restes del jaciment romà de Calella

Restes del jaciment romà de Calella. Foto: Plataforma per a la dignificació de la vila romana de Calella

Nou episodi del jaciment romà del Roser de Calella. L’Ajuntament ha explicat en un acte com serà el futur d’aquest espai un cop s’hagi construït el supermercat.

Ha estat aquest dimarts al vespre en un acte en el que el consistori ha presentat el seu projecte per al jaciment romà, que segons ha explicat l’alcaldessa Montserrat Candini, formarà part d’un museu municipal que es podrà visitar.  Des de la Generalitat, per la seva banda, han explicat que han escollit la fórmula de subsòl arqueològic, amb la que el jaciment romandrà cobert.

La polèmica va començar fa uns mesos quan una part de la societat calellenca es va oposar a la construcció d’un supermercat just a sobre d’un jaciment romà que després de les excavacions fetes recentment és més important del que es pensava inicialment. De fet, els opositors s’han constituït en una plataforma que demana la declaració del jaciment com a Bé Cultural d’Interès Local i han iniciat una campanya en contra de la construcció del supermercat tal com s’ha plantejat fins ara. Entre les accions hi ha una recollida de signatures.


Publicitat

Per altra part, la setmana passada vam conèixer que la cadena de supermercats Aldi cedirà a l’Ajuntament la titularitat del jaciment un cop s’acabi de fer el centre comercial, una decisió que la plataforma veïnal va respondre demanant que no s’hi faci cap edificació al damunt i proposant que el supermercat es construeixi a la banda nord dels terrenys, on no s’han trobat restes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*