Economia La Selva Portada Societat

La Selva s’afegeix al projecte d’Àrees 5G per estendre la revolució digital al territori

Presentació de l'Àrea 5G Girona. Foto: ACN - Xavier Pi

La Selva s’ha afegit al projecte d’Àrees 5G que impulsa la Generalitat per estendre la revolució digital al territori i impulsar sectors clau de l’economia. A les comarques gironines l’Àrea 5G posarà el focus a impulsar projectes centrats en el turisme, la cultura i els esports, la indústria 4.0 i alimentària, la mobilitat i la gestió de l’aigua.

Les comarques gironines ja formen part de l’Àrea 5G, que neix per a convertir Catalunya en un pol de referència internacional de les tecnologies digitals avançades. L’objectiu, afirma el director general d’Innovació i Economia Digital, Daniel Marco, és “generar igualtat d’oportunitats a tots els ciutadans de Catalunya, visquin on visquin”.

L’estratègia del projecte és fomentar la col·laboració publicoprivada per millorar el dia a dia de la ciutadania i fomentar la competitivitat de l’economia local. A les comarques gironines, l’Àrea 5G posarà el focus en el turisme, la cultura i els esports, la indústria 4.0 i alimentària, la mobilitat i la gestió de l’aigua. A més, el projecte va lligat al desplegament de la fibra òptica arreu del territori, que es preveu haver estès a tots els municipis gironins el 2023.

L’Àrea 5G Girona també es focalitza a millorar la competitivitat de les empreses del territori. Així, s’aposta per workshops i proves pilot que permetin a les empreses de millorar el seu model de negoci a través de les noves tecnologies.


Publicitat

Col·laboració publicoprivada

L’àrea compta amb el suport del Mobile World Capital Barcelona, la Fundació i2CAT, la Cambra de Comerç, l’Ajuntament i la Diputació de Girona i l’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona (Aenteg).

Durant la presentació, Marco ha subratllat que ja s’ha començat a treballar amb l’ATM de Girona. En aquest sentit, ha apuntat que la demarcació també serà laboratori de proves del futur Corredor 5G del Mediterrani, on es preveu una inversió de 16 milions d’euros per impulsar la mobilitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*