Portada Societat Vidreres

El professor de Vidreres condemnat per abusos a un alumne continuarà en llibertat

Professor dansa Vidreres

D’esquenes, el professor de dansa de Vidreres acusat d’abusar sexualment d’un alumne menor d’edat. Foto: Marina López/ACN

El professor de dansa de Vidreres condemnat a 14 anys de presó per abusar sexualment durant dos anys d’un nen de 10 anys, continuarà en llibertat. Després que l’Audiència dictés sentència, la fiscal i l’acusació particular van sol·licitar presó provisional per a Juan Pérez. La defensa s’hi va oposar al·legant que l’acusat no té mitjans per evadir-se de la justícia. El tribunal ha resolt desestimar l’ingrés a presó perquè la sentència no és ferma i no aprecia un augment del risc de fugida. Manté la retirada del passaport, compareixences periòdiques i afegeix “com a cautela addicional” comunicar a la Policia Nacional que el passaport està retingut per evitar que intentés fer-ne un duplicat.

La sentència de la secció tercera de l’Audiència de Girona del 27 de maig recollia que l’acusat havia estat ballarí i, un cop jubilat, exercia com a professor. L’any 2016 es va oferir als pares del menor per ser el seu mestre de dansa i preparar-lo per a les proves per accedir a l’Institut del Teatre. Les classes van començar el setembre del 2016 i el nen, que llavors tenia 10 anys, anava a casa del processat dos o tres cops per setmana.

Dos o tres mesos després d’iniciar les classes, aprofitant que estaven sols i que ja s’havia guanyat la confiança tant del menor com dels seus pares, l’acusat va començar a fer preguntes sobre temes sexuals al menor i a canviar-se de roba davant seu. Poc temps després, li va començar a ensenyar revistes pornogràfiques que tenia a casa seva i a masturbar-se davant del nen.


Publicitat

Els abusos van durar fins el desembre del 2018, quan el menor va acabar explicant al seu germà tot el que passava. Com a conseqüència dels abusos, el menor ha hagut de seguir tractament psicològic i ha patit seqüeles com un empitjorament dràstic del rendiment escolar, fins al punt d’haver de repetir curs.

El tribunal va condemnar l’home a 12 anys de presó per un delicte continuat d’abús sexual a menor de 16 anys amb accés carnal prevalent-se de la seva posició de superioritat. La sentència també l’inhabilitava per treballar amb menors durant 17 anys, li prohibia apropar-se a menys de 300 metres de la víctima durant 20 anys i li imposava 7 anys de llibertat vigilada. En concepte de responsabilitat civil, l’Audiència obligava l’acusat a indemnitzar la víctima amb 30.000 euros pel dany moral.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*