La Selva Portada Santa Coloma de Farners Societat

Un jutjat de Santa Coloma investiga una dona que va desaparèixer amb la filla fa 11 anys

Pla general dels jutjats de Santa Coloma. Foto: ACN - Marina López

Pla general dels jutjats de Santa Coloma. Foto: ACN – Marina López

Un jutjat de Santa Coloma de Farners investiga una dona que s’ha presentat al jutjat onze anys després de desaparèixer amb la filla. Durant aquest temps han viscut a un poble d’Extremadura perquè la mare assegura que sospitava que el pare n’abusava sexualment. El març de 2011 un jutjat va arxivar la investigació per abusos.

L’any 2010 la dona, investigada per sostracció de menors, va enviar una carta al pare de la nena on li deia que la petita estava “bé” i que ja buscarien la manera que la pogués veure. La mare al·legava que els darrers cops que havia estat amb el pare la nena no havia tornat “en bones condicions”. L’advocat del pare, Ernest Plaja, assegura que “des d’aleshores, el pare no ha sabut si la nena era viva o era morta”.

L’home va denunciar el cas i el jutjat d’instrucció 4 de Santa Coloma de Farners va obrir diligències prèvies el 15 d’octubre del 2010 per un delicte de sostracció de menors. Onze anys després, i sense cap avís previ, la mare s’ha personat voluntàriament al jutjat aquest dimecres.


Publicitat

Segons ha explicat la dona a TV Costa Brava, es va endur la nena perquè sospitava que el pare n’abusava. “Jo he salvat una vida i ho tornaria a fer, la nena ara està molt bé, és feliç”, ha dit la mare.

L’advocat del pare remarca que el jutjat d’instrucció 1 de Santa Coloma de Farners ja va investigar els suposats abusos denunciats. El març del 2011, el jutjat va dictar una interlocutòria que arxivava el cas.

La mare i la filla eren a Extremadura

En la declaració, la mare ha explicat que durant tots aquests anys han estat vivint en un poble d’Extremadura. L’advocat del pare ha apuntat que la dona tenia en vigor una ordre de crida i cerca; però, tot i això, va poder renovar el DNI sense que la detinguessin.

El jutjat va reclamar a la mare que tornés l’endemà amb la menor. Dijous, la filla, que actualment té 15 anys, va declarar que tenia “por” del pare, tot i que va accedir a veure’l. Això sí, reclama posar ella les condicions de les visites. Amb tot, el jutjat ha acordat retirar el passaport tant a la mare com a la filla i els hi prohibeix sortir de Catalunya. A més, la dona haurà de comparèixer setmanalment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*