Portada Societat

La mascareta deixarà de ser obligatòria en espais a l’aire lliure a partir del 26 de juny

La mascareta deixarà de ser obligatòria a l'aire lliure el 26 de juny segons ha explicat el president espanyol.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a les jornades del Cercle d’Economia a Barcelona. Foto: Marta Casado Pla/ACN

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest divendres una reunió extraordinària del Consell de Ministres per aprovar un canvi en la llei que regula l’us de la mascareta. D’aquesta manera la mascareta deixarà de ser obligatòria en espais a l’aire lliure a partir del dissabte, 26 de juny. El Consell de Ministres extraordinari es reunirà el 24 de juny.

El president del govern espanyol ha subratllat que la vacunació té un ritme “cada vegada més intens” i alhora que l’economia puja. Segons Sánchez, es pot treure l’obligació de portar mascareta a l’exterior perquè s’estan complint “escrupolosament” tots els objectius que el seu govern s’ha anat marcant. I ha conclòs que “es va deixant enrere la nova normalitat i cada vegada s’està més a prop de la normalitat a seques”.

D’aquesta manera l’estat espanyol s’avança uns dies a països com França i Alemanya que posaran fi a l’obligació de la mascareta a l’exterior a partir de l’1 de juliol. Andorra va aixecar la prohibició ahir dijous.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*