Portada Societat

Els pastissers confien vendre 1,8 milions de coques de Sant Joan

El pastisser Elies Miró fent coques de Sant Joan. Foto: ACN - Lourdes Casademont

El pastisser Elies Miró fent coques de Sant Joan. Foto: ACN – Lourdes Casademont

Els pastissers artesanals de Catalunya confien vendre 1,8 milions de coques en el conjunt del territori, una xifra similar a l’any passat. Tot i això, aposten per mides més grans i, per tant, els quilos venuts es poden incrementar un 25% de quilos respecte del 2020.

Els pastissers artesans de Catalunya viuen amb “il·lusió” aquest Sant Joan ara que la pandèmia i les restriccions permetran fer trobades de més persones. És per això que aquest any han decidit elaborar coques amb formats més grans, després que l’any passat es reduïssin considerablement. Elies Miró, president del Gremi de Pastisseria de Barcelona, ha explicat a l’ACN que es recuperen les coques d’un 1 kg i 1,5 kg.

Al capdavant del rànquing de coques més venudes hi continua la tradicional coca de crema, seguida de la de llardons i la que porta fruita. Alguns establiments també aposten per altres ingredients com mascarpone, taronja o xocolata per ampliar l’oferta. L’increment de les matèries primeres repercutirà al voltant d’un 2% més al preu de la coca respecte de l’any passat. Excepte el pinyó, que és una mica més econòmic que fa un any, la mantega, làctics i ous han “apujat força” el preu, com també ho ha fet especialment l’electricitat.


Publicitat

Canvi dels hàbits alimentaris

El president del gremi també creu que els afavorirà el fet que la revetlla caigui en dimecres. De fet, no descarten que hi hagi clients que els comprin una coca per la nit de Sant Joan i una altra pel cap de setmana. Així mateix, les comandes tornen a fer-se de forma presencial, sobretot entre el públic més gran, si bé la venda en línia s’ha mantingut entre els joves.


Publicitat

Els pastissers també han constatat un “canvi de mentalitat” a l’hora de consumir de forma “més conscient i responsable”. Ara, destaquen, s’aposta pel producte de proximitat i saludable en detriment dels aliments ultraprocessats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*