La Selva Maresme Portada

Les platges de l’Alt Maresme i la Selva Marítima estaran obertes aquesta revetlla

Una de les platges de Calella

La revetlla de Sant Joan d’enguany es podrà celebrar a les platges de l’Alt Maresme i la Selva Marítima. L’única excepció serà la platja de les Roques de Calella que l’Ajuntament ha decidit tancar per protegir la colònia de corbs marins emplomallats que habiten a la zona. La policia local serà l’encarregada que no es pugui accedir. La resta de platges de la comarca estaran obertes tot i que la majoria de municipis aplicaran algun tipus de restricció per evitar que es formin aglomeracions. De fet, Protecció Civil recomana celebrar la revetlla amb grups reduïts de persones.

A Calella, per exemple, en el sistema informàtic estrenat l’any passat per controlar l’aforament a les platges, no només durant la revetlla sinó la resta de l’estiu. Es tracta d’un sistema basat en intel·ligència artificial que permet dividir el litoral en diferents sectors i d’aquesta manera controlar en quines zones hi ha més afluència de persones per tal que la policia pugui actuar en conseqüència. També tindran la platja oberta els municipis de Malgrat de Mar, Pineda de Mar i Santa Susanna. En altres municipis com Canet de Mar s’ha prohibit expressamentfer fogueres a les platges i a Mataró no es podrà accedir en vehicle al Passeig Marítim.

Per altra part l’Ajuntament d’Arenys de Mar explica que la Policia Local controlarà usos indeguts de l’espai, com la realització de barbacoes o ‘botellons’.

Pel que fa a la Selva Marítima, a Blanes les platges també estaran obertes però des del consistori expliquen que les platges no es tancaran però la Policia Local i Protecció Civil estaran “especialment alerta”. A Blanes hi ha vigent una ordenança que prohibeix el consum d’alcohol al carrer i tampoc es permet fer fogueres a les platges. A Lloret de Mar les platges també restaran obertes i el dispositiu que ha organitzat l’Ajuntament és molt similar al que es va muntar l’any passat per controlar l’aforament una vegada es va completar la desescalada. De la mateixa manera actuaran a Tossa de Mar on en el nou alcalde, Ramon Gascons, ha explicat que les platges de la vila estaran obertes però es disposaran elements de senyalítica per evitar aglomeracions de persones.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*