Economia Maresme Mataró Portada Societat

Acaben les obres de remodelació del Port de Mataró

Nova zona comercial del Port de Mataró. Foto: ACN - Jordi Pujolar

Nova zona comercial del Port de Mataró. Foto: ACN – Jordi Pujolar

El Port de Mataró ha acabat les obres de remodelació de la zona comercial i els nous adjudicataris començaran a operar aquest estiu. El Consorci ha adjudicat també els locals que havien quedat buits en els últims anys per tal de donar un nou impuls a la infraestructura.

La remodelació del Port de Mataró preveia noves zones d’esbarjo i passeig i una modernització de l’estètica de les construccions. Les obres han afectat una esplanada de 15.000 metres quadrats, on s’ha eliminat unes construccions que tapaven la visió del mas i s’ha instal·lat unes pèrgoles destinades a ubicar les noves terrasses dels locals de restauració de la part interna del port. En aquest punt també s’ha ampliat la zona de passeig.

Entre els locals i la zona d’embarcacions s’ha creat diverses zones d’esbarjo, amb àrees de jocs infantils i per a la pràctica d’esport. Aquest estiu, a més, es preveu que obrin tretze nous establiments, vinculats sobretot a la restauració i als esports nàutics.


Publicitat

Adjudicació dels locals que havien quedat buits

En total s’ha adjudicat 90 dels 96 locals comercials. Alguns d’aquests locals es fusionaran, ja que en total les activitats previstes en són 36, de les quals tretze corresponen a nous adjudicataris. Amb tot, el nou port comptarà amb setze restaurants, set activitats nàutiques, cinc entitats esportives i nou activitats complementàries. Entre aquestes noves activitats hi ha un petit supermercat i una barberia. Tanmateix, no hi haurà una excessiva presència d’oci nocturn perquè només s’ha renovat el contracte d’un karaoke i d’un bar musical.

La gerent del Port de Mataró, Margarita Díaz, ha explicat que el plec de clàusules ja preveia que qualsevol activitat no pogués estar oberta més enllà de les tres de la matinada. A més, s’exigirà als operadors preexistents que encara no hagin adaptat la seva estètica que se situïn dins els cànons establerts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*