Uncategorized

El Ple de l’abril de Malgrat origina un intens debat a Twitter

El Ple ordinari del mes d’abril de l’Ajuntament de Malgrat de Mar ha estat seguit per regidors i ciutadans a través de Twitter amb l’etiqueta #plemalgrat360 que maresme360.cat ha habilitat per recollir les diferents aportacions. Els temes que més debat han originat a la xarxa social han estat les contribucions especials dels carrers Sant Elm, Llibertat i del Carme, la possibilitat de celebrar una consulta popular sobre aquest tema, la no autorització al govern per fer una modificació pressupostària i el canvi de gestió de l’escola municipal de futbol.

El primer punt de l’ordre del dia -modificació pressupostària- no s’ha aprovat en obtenir els vots contraris de l’oposició en bloc (CiU+ERC+ICV-EUiA). La regidora i portaveu de CiU @neuserra tuitejava “incoherència i improvisació del govern psc”. Per la seva banda @Jordi_romero77 exposava que “l’ex-regidora de turisme defensa el xiringuito de turisme amb la pudor que hi fa” en referència a la negativa de l’oposició d’aprovar una sol·licitud de crèdit per fer una nova oficina de turisme.

Abans de debatre el segon punt, CiU ha demanat avançar el punt 14 de l’ordre del dia sobre la consulta popular de les contribucions especials dels carrers Sant Elm, Llibertat i del Carme, petició que l’alcaldessa ha negat. Precisament la possibilitat de celebrar una consulta popular sobre aquest tema ha generat una sèrie de tuits com el de @ceballos_cr que creu que “seria un exercici democràticament molt saludable” o @mc_ponsa que es pregunta “quin problema hi ha en fer una consulta”.

Per la seva banda @ramirroger ha recollit les paraules de la portaveu d’ERC, Obdúlia Quatrecases, que s’ha mostrat partidària de les contribucions especials però revisant els paràmetres. Per la seva banda el regidor ecosocialista Jordi Medina tampoc s’ha mostrat contrari a les contribucions especials però no en aquest moment tal com recull @lautevi. La votació en contra d’aquest punt també ha generat diverses impressions com per exemple les de @ramirroger o @mcponsa.


Publicitat

Sobre el punt sisè @josepmsanchez es pregunta si realment cal un canvi de gestió en l’escola de futbol municipal o si aquesta acció servirà per posar al capdavant “a qui els interessa”? Per la seva banda @xaviroger ha criticat el que considera una privatització del futbol municipal.

La moció de CiU sobre les millores de l’emissora municipal Ona Malgrat també ha generat alguns tuits. @Jordi_romero77 ha comentat que “sembla que hi han regidors que no veuen la feina i millores progressivament i amb els recursos economics que es tenen”. Aquesta aportació ha comptat amb la resposta de @ceballos_cr que ha dit “no és q no es vegi la feina. No se sent la ràdio des de fa 1 setmana! Les millores són insuficients”.

Pel que fa a la moció presentada pels grups municipals de CiU i ERC sobre la consulta popular per preguntar als veïns dels carrers Sant Elm, Llibertat i del Carme les intervencions a Twitter s’han centrat en retuits sobre el resultat de la votació i una aportació de @ceballos_cr dient que “el PSC i el PP mostren el seu estil d democràcia: voten en contra de preguntar al poble el que vol fer amb els seus diners”.

La renúncia de la regidora de CiU Sandra Altafulla també ha originat alguns tuits de reconeixement i comiat de @mc_ponsa i @Jordi_romero77, entre d’altres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*