Blanes Portada Societat

Salut amplia el centre de vacunació de Mas Enlaire, que ara serà d’abast comarcal

Vacunació Mas Enlaire Blanes

El Departament de Salut ha anunciat l’ampliació de la capacitat de vacunació del centre de Mas Enlaire de Blanes a partir del proper dilluns 14 de juny. Aquest equipament és un dels punts de vacunació del municipi, juntament amb el Local Social Mas Borinot i, a partir de la setmana vinent centralitzarà tot el dispositiu de vacunació fora del CAP. L’espai estarà operatiu de dilluns a diumenge en horari de matí i tarda, de 9h a 13h i de 15h a 19h, i tindrà una capacitat màxima per administrar 2.100 dosis diàries segons la disponibilitat de vacunes.

Fins ara, la campanya de vacunació a Blanes s’organitzava en aquests dos espais cedits per l’Ajuntament i les cites es distribuïen en funció de la franja d’edat i la vacuna que corresponia administrar d’acord al pla de vacunació. Segons expliquen des de Salut s’ha acordat centralitzar tota la vacunació al local de Mas Enlaire per tal d’optimitzar la campanya de vacunació de manera que esdevindrà l’únic punt de vacunació contra la Covid.

L’equipament disposarà de 4 boxes distribuïts en dues sales diferenciades que s’obriran en funció de la disponibilitat de vacunes i hi treballaran professionals de l’ABS de Blanes, infermeres i personal administratiu, repartits en torn de matí i tarda. També es comptarà amb la participació d’equips d’infermeres voluntàries i jubilades.

La campanya de vacunació de la Regió Sanitària de Girona es desenvolupa en tres tipologies d’espais: de proximitat (majoritàriament CAP o espais externs complementaris); sis centres de capacitat mitjana (de cobertura comarcal); i un punt de vacunació massiu, al Palau de Fires de Girona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*