Maresme Portada Societat

La sinistralitat laboral baixa al Maresme però es dispara entre les dones

Foto: pixabay

Les darreres dades de sinistralitat laboral al Maresme han disminuït lleugerament a causa de la pandèmia, però incrementen en el cas de les dones. En concret, les xifres mostren una reducció percentual del 0,54% respecte al trimestre anterior i del 0,25% en comparació amb el mateix període de 2020.

Les dades de sinistralitat laboral del primer trimestre de l’any estan marcades per la reducció de l’activitat a conseqüència de la pandèmia. En aquest context, no és estrany que es produeixi una reducció del nombre d’accidents laborals. Tot i això, aquesta petita disminució no afecta igual homes i dones; en el cas de les dones, aquesta xifra augmenta lleugerament.

Tal com recull l’informe de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, les xifres mostren una reducció percentual de la sinistrat laboral del 0,54% respecte del trimestre anterior i del 0,25% en comparació amb el mateix període de 2020.

En total, durant els 3 primers mesos de 2021 es van declarar 868 accidents laborals: 559 els van patir homes i 309 dones. La comparativa de les xifres indica una reducció trimestral de la sinistralitat laboral masculina del 7,91% i anual del 10,56%. En canvi, la tendència és a la inversa en la sinistralitat femenina; es produeix un increment del 17,06 respecte al trimestre anterior i del 26,12% en comparació amb el mateix període de l’any anterior.

Pel que fa al grau de gravetat dels sinistres, el 98,85% van ser de pronòstic lleu i l’1,15% lleus. En el període gener-març no es va registrar cap víctima mortal.

Consulteu aquí els detalls del report de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*