Economia Maresme Portada

L’atur al Maresme baixa un 1,43% respecte del març de 2020

Oficina del SOC. Foto: Gencat

Oficina del SOC. Foto: Gencat

El Maresme registra el primer descens interanual de l’atur en 15 mesos amb un 1,43% menys de persones aturades que el mes de maig de 2020. Tot i això, encara hi ha 29.420 persones aturades a la comarca i es calcula que 41.128 estan afectades per un ERTO.

Les dades d’atur al Maresme tornen a ser positives aquest mes i per primera vegada en 15 mesos registra un descens de l’atur interanual. En concret, hi ha un 1,43% menys de persones aturades que el mes de maig de 2020.

El passat mes de maig ja es va reduir un 2,88% el nombre de persones inscrites a les oficines d’ocupació com a demandants de feina. Tot i aquesta bona tendència, encara hi ha 29.420 persones aturades a la comarca i es calcula que 41.128 estan afectades per un Expedient de Regulació Temporal de l’Ocupació (ERTO).


Publicitat

Les dades del mes de maig situen la taxa d’atur maresmenca en el 13,77%, mantenint-se superior a la provincial (13,09%) i a la catalana (13,02%). Tots els sectors econòmics han registrat un descens de l’atur respecte del mes anterior i en termes interanuals només ha incrementat la xifra de persones sense feina al sector primari. També hi ha un important creixement de sol·licitants d’ocupació en el col·lectiu SOA (sense ocupació anterior). En concret, un 27,67% més que el mes de maig de 2020.

Diferent tendència per municipis

Tot i que el balanç comarcal és positiu, no se segueix la mateixa tendència en tots els municipis. En comparació amb el mes anterior, Dosrius i Premià de Dalt registren un lleuger increment de persones desocupades. Òrrius, d’altra banda, no experimenta cap variació.

Tampoc no es reflecteix a tots els municipis la tendència de disminució interanual. En concret, aquesta xifra no disminueix a Arenys de Mar, Cabrils, Dosrius, El Masnou, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt i Tiana.

Consulteu aquí els detalls del report mensual de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*