La Selva Portada Sant Hilari Sacalm Societat

Sant Hilari aposta per la renaturalització de l’espai urbà amb el Pla de Biodiversitat

Sant Hilari aposta per la renaturalització de l’espai urbà. Foto: Aj. Sant Hilari

La presentació del Pla de Biodiversitat de Sant Hilari finalitza amb l’alliberament d’un milà reial. Foto: Aj. Sant Hilari

Sant Hilari impulsarà una sèrie d’accions per a renaturalitzar l’espai urbà en el marc del Pla de la Biodiversitat, presentat el passat dijous. Hi haurà un treball d’assessorament per reduir al màxim l’ús de pesticides i el control de plagues. A més, s’està dissenyant la Caseta de la Biodiversitat

Aquest passat dijous els jardins de Can Rovirosa de Sant Hilari van acollir la presentació del Pla de la Diversitat. El regidor de Medi Ambient, Jordi Rotllant, va obrir l’acte explicant que “no només hi ha biodiversitat als boscos, sinó també a l’espai urbà”. És per això que en el marc del Pla de Biodiversitat s’impulsarà un conjunt d’accions per a renaturalitzar l’espai urbà. L’objectiu, explica Rotllant, és “fer que el poble sigui més acollidor i més saludable”.

En aquest sentit, hi haurà un treball d’assessorament per reduir al màxim l’ús de pesticides i el control de plagues. També s’està dissenyant la Caseta de la Biodiversitat, un espai de fusta que contindrà colònies de ratpenats, menjadores d’ocells, caixes niu, un hotel d’insectes i un jardí floral. Aquesta caseta es presentarà d’aquí a uns mesos. 


Publicitat

L’acte de presentació va acabar amb l’alliberament d’un milà reial. 

Col·laboració ciutadana

A més, Sant Hilari també vol recuperar l’òliba, que va desaparèixer per l’ús dels raticides i pel canvi de vegetació del municipi. Des de fa dos anys Sant Hilari té un petit hotel al campanar de l’església, des d’on s’alimenten les òlibes fins que aprenen a caçar i se’n van.

Un dels pilars d’aquest projecte serà la col·laboració de la ciutadania, que haurà de contribuir en les tasques de monitorització d’ocells i papallones. Es calcula que hi ha més de dues-centes espècies diferents de papallones a Sant Hilari i el Pla de Biodiversitat ha de fer que en siguin encara més. 

L’encarregat de redactar el pla i presentar-lo ha estat Jordi Baucells, president de l’Institut Català d’Ornitologia. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*