Lloret de Mar Portada Societat

Desmantellen a Lloret dos cultius de marihuana amb cinc dies de diferència

Planter de marihuana trobat a Lloret

Planter amb llavors de marihuana germinada trobat a Lloret. Foto: Policia Nacional/ACN

La Policia Nacional ha desmantellat una plantació de marihuana amb 279 testos en una fase molt avançada de creixement a Lloret de Mar. També han trobat un planter amb 4.000 llavors germinades de marihuana enmig d’un bosc de la població. La policia ha detingut per una banda un home de 48 anys per haver ocupat una casa on hi tenia la plantació. Per l’altra, han detingut dos homes com a responsables del planter. Les dues operacions s’han fet en menys de cinc dies de diferència i la col·laboració ciutadana ha estat la que ha permès desmantellar els cultius.

La primera de les intervencions es va fer en una casa unifamiliar ubicada en una zona residencial de Lloret de Mar. La vivenda estava ocupada il·legalment per un home i una dona i el seu fill petit. A l’interior hi havia 279 plantes de marihuana en una fase molt avançada de creixement, alguns dels quals pesaven 80 quilos. Els agents també van intervenir una màquina per envasar productes al buit, quatre bàscules de precisió i una arma de foc de calibre petit. A la casa hi havia dos gossos d’una raça potencialment perillosa i per això la policia va comptar amb el suport de Protecció Civil. En l’operatiu també hi havia tècnics de la companyia elèctrica, que van certificar que l’habitatge tenia la llum punxada.

Un altre cultiu a Montbarbat

Per altra banda, els agents de la comissaria de Lloret de Mar també van rebre la notificació d’uns veïns de Montbarbat, dins del terme municipal de Lloret de Mar, que havien trobat un cultiu il·legal. Els veïns també van comunicar a la policia que constantment hi havia cotxes i persones desconegudes que podrien estar relacionats amb aquest cultiu.

Arran de l’avís, agents de la Policia Nacional es van desplaçar fins a la ubicació detallada pels veïns. Una vegada allà van baixar per un torrent amb uns 400 metres de desnivell, fins arribar a un prat on hi havia branques amb palets de fusta que amagaven una gran extensió amb forats per a plantar-hi la droga. Al costat, hi havia un petit hivernacle tapat amb plàstics i a l’interior hi havia 39 planters amb 4.000 llavors de marihuana germinada.

Els tres detinguts en aquesta operació -en la qual va participar també la policia local de Lloret- estaven amagats en una cabana de fusta que estava construïda de forma rudimentària al costat del cultiu on controlaven la plantació.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*