Calella Portada Societat

Calella farà servir intel·ligència artificial per controlar l’aforament a les platges

Una de les platges de Calella

Segon estiu de pandèmia. Tot i que els indicadors de la pandèmia van clarament a la baixa encara són necessàries algunes mesures per evitar rebrots. Una d’elles és el control d’aforament en espais on es concentren moltes persones, com les platges. A Calella ho faran mitjançant intel·ligència artificial i sectorizant les platges en una quinzena d’espais virtuals per tal d’evitar aglomeracions.

El sistema contractat per l’Ajuntament permet detectar el nombre de persones que hi ha en cada moment en cada sector. Un sistema que es complementa amb una càmera web que permet obtenir una imatge zenital (de dalt cap a baix). Des de l’Ajuntament asseguren que totes les dades es tractaran de forma anònima i seguint la llei de protecció de dades.

Els caps de setmana, moment de més afluència, els agents municipals seran els encarregats de fer rondes per garantir l’ordre. Amb el suport del sistema, el personal podrà obrir o tancar els diferents espais en funció de l’ocupació.

Per altra part, aquest cap de setmana comencen els serveis de vigilància, socorrisme i salvament a les platges de Calella.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*