Calella Economia Malgrat de Mar Maresme Pineda de Mar Societat

Calella, Pineda i Malgrat s’uneixen per optar als fons europeus Next Generation

Fons Europeus Next Generation. Foto: Unió Europea

Fons Europeus Next Generation. Foto: Unió Europea

Els ajuntaments de Calella, Pineda de Mar i Malgrat de Mar han unit forces en quatre projectes per a accedir als fons europeus Next Generation. Els projectes estan relacionats amb la rehabilitació energètica, la sostenibilitat, la transició digital i la gestió intel·ligent de la recollida de residus.

La Unió Europea ha creat els fons Next Generation amb l’objectiu de reparar els danys econòmics i socials provocats per la Covid-19. Així, es plantegen com una oportunitat per a la transformació estructural de les societats sense perdre cohesió econòmica ni social. En aquest sentit, els projectes finançables són aquells que ajudin a la dinamització de l’economia i a la recuperació i transformació del teixit productiu.

Els ajuntaments de Calella, Pineda de Mar i Malgrat de Mar, juntament amb la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, s’han unit per treballar en quatre projectes. En concret, estan relacionats amb la rehabilitació energètica, la sostenibilitat, la transició digital i la gestió intel·ligent de la recollida de residus. L’objectiu d’aquesta aposta és poder accedir al finançament europeu a través dels fons Next Generation 2021/2027.


Publicitat

Creació del Comitè Tècnic Next Generation

Per a fer-ho possible, les quatre institucions implicades han decidit crear un Comitè Tècnic Next Generation. Aquest comitè està format per Lucia Sánchez, assessora d’Urbanisme i Política d’Habitatge de l’Ajuntament de Calella; Jaume Cases, comissionat del Gabinet d’Alcaldia de l’Ajuntament de Pineda; Víctor Martínez, Director General de l’Ajuntament de Malgrat de Mar; Santiago Cardona, Director de Gestió i Finances de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i el Dr. Pau Galindo, cap del Servei de Diagnòstic per la Imatge de la Corporació.

L’equip tècnic ha definit quatre projectes que podran optar al finançament Next Generation EU 2021-2027. D’una banda, hi ha la rehabilitació energètica i sostenible amb projectes com la creació de dipòsits d’estacionament de vehicles digitalitzats, la rehabilitació energètica d’edificis o la creació d’una àrea logística de mercaderies. També s’aposta per la transició digital amb projectes com la digitalització de l’administració, del sector sanitari o del sector turístic.

Una de les altres apostes dels projectes és la mobilitat sostenible amb la millora de la qualitat ambiental urbana, la instal·lació de punts de càrrega i la incorporació de vehicles elèctrics o la implantació d’una xarxa de carrils bici interurbana que uneixi els tres municipis. Per últim, també es vol crear un sistema intel·ligent de gestió de recollida selectiva de residus amb l’objectiu d’implementar un nou model més eficient i sostenible.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*