Blanes La Selva Portada Societat

Blanes celebra la Setmana del Medi Ambient amb una neteja popular de la Tordera

Neteja solidària popular després del Temporal Glòria. Foto: Aj. Blanes

Neteja solidària popular després del Temporal Glòria. Foto: Aj. Blanes

Aquest diumenge al matí es farà una Neteja Popular de la Mota de la Tordera en el marc de la Setmana del Medi Ambient a Blanes. Hi ha un total de 180 places disponibles per a fer l’activitat.

La Setmana del Medi Ambient de Blanes acabarà aquest diumenge 6 amb una neteja popular de la Mota de la Tordera. La “Jornada Mediambiental Popular” consistirà a aplegar els voluntaris i voluntàries en diversos grups per netejar la platja i la llera de la Tordera. Per organitzar l’esdeveniment es compta amb el suport de l’empresa Nora, el Decathlon i l’associació mediambiental Xatrac.

En total s’ha establert tres punts de concentració per fer-hi la neteja intensiva. Un d’ells és al final de l’Avinguda Vila de Madrid, per actuar a la platja del final de s’Abanell –sense entrar a la zona protegida de la Desembocadura de la Tordera. L’altre és sota el nou pont de la carretera de Blanes a Malgrat; i l’últim punt es troba al costat de la Planta Dessaladora de Blanes, sota el pont de la GI-682.

Tres torns de participació

A cadascun d’aquests tres punts hi ha tres torns per participar-hi: a les nou del matí, a dos quarts d’onze i a les dotze del migdia. Prèviament s’assignarà una zona a cada persona o grup que s’hagi inscrit a una de les 180 places disponibles. El diumenge es farà una xerrada introductòria explicativa a càrrec de Xatrac i després els participants es desplegaran per les zones assignades.

Per a fer l’acció de sensibilització mediambiental l’Ajuntament de Blanes repartirà guants i bosses d’escombraries biodegradables. Cada equip s’haurà d’encarregar de dur al punt de trobada prèviament assignat les bosses amb el material recollit perquè els operaris de Nora, l’empresa de recollida de residus i neteja, els vagin dipositant als contenidors que s’hi hauran traslladat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*