Cultura La Selva Maresme Portada

La canalla dels Castellers de l’Alt Maresme torna a l’activitat

Castellers de l'Alt Maresme. Foto: Maduixots

Castellers de l’Alt Maresme. Foto: Maduixots

Els més petits dels Castellers de l’Alt Maresme, popularment coneguts com els Maduixots, tornaran als assajos aquesta setmana. L’activitat es farà a l’escola Sant Jordi de Pineda de Mar seguint els protocols del Procicat.

Els Castellers de l’Alt Maresme no havien tornat a assajar des del març de 2020, amb les primeres mesures de prevenció contra la pandèmia. Ara, després de més d’un any, la canalla de la colla ja pot tornar als assajos. Els assajos dels petits dels Maduixots es faran els divendres a les 7 de la tarda a l’escola Sant Jordi de Pineda de Mar. De fet, en aquesta ubicació ja hi assajaven els Maduixots abans de la pandèmia.

Aquests assajos es faran seguint els protocols elaborats per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, que han treballat conjuntament amb el Procicat en el marc del Pla de represa de la cultura popular del Departament de Cultura. Aquests protocols contemplen la neteja i desinfecció de mans i peus i de l’espai, l’ús de mascareta, un registre estricte dels assistents per facilitar la traçabilitat i la priorització de l’activitat en espais oberts i ventilats com el pati de l’escola.


Publicitat

La relaxació en les mesures i l’elaboració de protocols han permès plantejar la tornada als assajos en grups petits, de menys de 20 persones. Aquestes limitacions no fan possible encara, però, la tornada dels adults de la colla. Tot i això, els músics sí que podran aprofitar els assajos de la canalla dels Maduixots per a tornar a agafar el ritme.

Mentrestant, la colla segueix mantenint la seva activitat no castellera. Aquest diumenge 6, per exemple, els Maduixots faran una excursió al voltant el Montpalau, travessant alguns dels set pobles de l’Alt Maresme i la Selva Marítima on fan la seva activitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*