Malgrat de Mar Maresme Portada Societat Tordera

L’Alt Maresme celebra la Setmana de la Natura

Imatge de la Setmana de la Natura de l'Ajuntament de Malgrat. Foto: Aj. Malgrat

Imatge de la Setmana de la Natura de l’Ajuntament de Malgrat. Foto: Aj. Malgrat

Els ajuntaments de Tordera i Malgrat de Mar han organitzat diverses activitats en el marc de la Setmana de la Natura, que ha començat aquest dilluns. Entre els actes més destacats hi haurà xerrades, tallers i activitats lúdiques per a tots els públics.

La Setmana de la Natura se celebra coincidint amb el Dia Europeu dels Parcs, el 24 de maig, i el Dia Mundial del Medi Ambient, el 5 de juny. Enguany se celebra entre el 31 de maig i el 6 de juny. Arreu de Catalunya hi haurà més de 400 activitats organitzades per diferents entitats i institucions. I, a l’Alt Maresme, els ajuntaments de Tordera i Malgrat de Mar també han preparat actes diversos i per a totes les edats.

Les àrees de Medi Ambient i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tordera, amb el suport de les entitats locals, han preparat un conjunt d’activitats lúdiques, xerrades i tallers que es faran a diversos punts del municipi. Aquest dimarts es farà una visita a l’estació meteorològica del parc de Fibracolor amb el meteoròleg Quim Serra. El dimecres hi haurà una xerrada sobre la lluita biològica de plagues als horts i jardins, a càrrec de Josep Giovanni, i dijous es farà una ruta pel patrimoni local de Tordera.


Publicitat

Després de la nit dels ratpenats de divendres, el dissabte 5 de juny els vilatans podran gaudir de la Fira de la Natura i de la Ciència. Durant el matí es faran tallers que, com la resta d’activitats, requeriran inscripció prèvia per a garantir les mesures anti-Covid. A més, hi haurà teatre i música a la Plaça de l’Església.

La Setmana de la Natura a Malgrat

L’Ajuntament de Malgrat de Mar també celebra la Setmana de la Natura. De fet, les activitats ja van començar el cap de setmana amb una sortida guiada al Pla de Grau. El 4 de juny, a la Biblioteca La Cooperativa, hi haurà un taller de caixes niu a càrrec del grup de voluntaris del projecte Ciència Ciutadana. Aquest mateix dia s’organitzarà també una visita a la finca del cicle agrari de l’Institut Ramon Turró i Darder.

El 5 de juny es faran unes xerrades sobre natura als Jardins de la Vídua de Can Sala que comptaran amb els científics Enric Badosa i Quim Zaldo, que parlaran de la desembocadura de la Tordera i dels usos del sòl en salut respectivament. El doctor en Ciències del Mar Enric Sagristà també explicarà els treballs que s’han fet per a protegir l’espai de la Tordera i el seu entorn.

Les activitats organitzades per l’Ajuntament de Malgrat també requeriran inscripció prèvia per a respectar els aforaments.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*