Economia La Selva Portada

L’aeroport de Girona rep el primer vol comercial després de 7 mesos

Turista arribant a l'Aeroport de Girona

Un centenar de turistes holandesos han arribat aquest dissabte a l’Aeroport Girona-Costa Brava, ubicat a Vilobí d’Onyar, amb un avió de Transavia procedents d’Amsterdam. Són els primers que arriben a l’aeroport gironí després de set mesos sense activitat comercial. A l’arribada els passatgers s’han mostrat sorpresos per l’expectació, però satisfets de poder viatjar. Al cap de 25 minuts el mateix avió s’ha enlairat de retorn a Amsterdam, amb una quarantena de passatgers.

El director de l’aeroport de Girona, Vicent Pallarès, destaca la importància del vol d’aquest dissabte perquè es tracta del “primer pas per arrencar l’aeroport”. Pallarès. però, ha avisat que aquest estiu hi haurà una “recuperació progressiva” de les operacions comercials, ja que la incertesa en les restriccions de mobilitat condiciona l’activitat de les aerolínies. Es preveu que properament també tornin a operar des de Girona els touroperadors Jet2 i TUI. Pallarès ha destacat que les aerolínies tenen “més agilitat” que els touroperadors, perquè no han de preparar el transport i les places hoteleres, com passa amb Jet2.

En paral·lel, Pallarès ha avançat que estan en converses amb Pobeda Airlines perquè també torni a operar des de la terminal gironina i recuperi les connexions amb el mercat rus. El director ha apuntat que la companyia “està preparada” per tornar i a l’espera que l’Agència Europea del Medicament (EMA) reconegui la vacuna russa contra la covid-19 i facilitar, així, la mobilitat.

Més inversions i noves línies de mercat

Malgrat que la pandèmia ha aturat l’activitat comercial, l’aeroport gironí ha aprofitat per desencallar algunes inversions que s’havien aturat durant el confinament. D’aquesta manera, Aena ha invertit més de 20 milions en la terminal de Vilobí d’Onyar des del març del 2020 fins ara. Part d’aquestes obres han servit per renovar el paviment de la pista d’aterratge i altres vies de circulació per avions. A més, també s’ha canviat la il·luminació de la pista per bombetes LED i properament es preveu fer més reformes en la zona de vol.


Publicitat

Durant aquest temps de nul·la activitat comercial l’aeroport de Girona no ha estat inactiu donat que s’han rebut vols d’emergències i de mercaderies. També hi ha hagut una elevada activitat de vols privats i escoles de vol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*