Lloret de Mar Portada Societat

Detingut a Lloret el responsable d’una organizació dedicada al tràfic de droga entre Girona i Suïssa

Plantació de marihuana desmantellada a Lloret de Mar. Foto: CME-PN

Plantació de marihuana desmantellada a Lloret de Mar. Foto: CME-PN

Una operació policial conjunta entre els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i la Policia Cantonal de Friburg (Suïssa) ha desarticulat una organització criminal d’origen albanès que introduïa droga a Suïssa des de Girona. En un operatiu simultani en ambdós països es va detenir el principal investigat a Lloret de Mar, amb la participació dels Grups Operatius Especials de Seguretat (GOES) de la Policia Nacional. Els investigadors van escorcollar el xalet de Lloret de Mar on residia l’investigat i hi van localitzar una plantació amb 452 plantes de marihuana. A Suïssa es van detenir set membres de l’organització i es van intervenir 10,5 quilos d’heroïna i tres quilos de marihuana llestos per a la seva venda.

El detingut a Lloret va ser posat a disposició del jutjat central d’instrucció número 2 de l’Audiència Nacional en virtut de la Comissió Rogatòria Internacional sol·licitada per les autoritats suïsses, a l’espera de l’ordre d’extradició.

Les indagacions van començar el mes de març quan els investigadors van localitzar al líder de l’organització criminal en una urbanització de Lloret de Mar des de la qual dirigia l’activitat il·lícita i sobre qui pesava una ordre d’extradició per la qual les autoritats suïsses li requereixen una pena de presó de fins a 20 anys.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*