Economia Portada Tossa de Mar

Restauradors de Tossa reivindiquen la catalanitat dels fideus a la cassola

XI Jornades Gastronòmiques Fideus a la Cassola de Tossa

XI Jornades Gastronòmiques Fideus a la Cassola de Tossa. Foto: Aj. Tossa

Una desena de restauradors de Tossa de Mar han reivindicat la catalanitat dels fideus a la cassola en un acte que també ha servit per presentar les XI jornades gastronòmiques d’aquest plat, que es faran a la població de la Selva Marítima durant tot aquest mes de juny. L’acte ha tingut lloc aquest passat dimecres a Es Racó de la Platja Gran.

El president del col·lectiu Cuina Tradicional Tossenca, Carlus Roca, ha destacat que “tot i que l’any passat no es van poder celebrar les jornades, les d’aquest any s’han agafat encara amb més ganes per part del col·lectiu” i ha aprofitat per “reivindicar la catalanitat i els usos dels fideus a la cassola”. Aquesta pasta, que data del segle XIV, està elaborada amb farina de blat o altres cereals i es pot servir en la vessant de carn o peix.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Tossa, Imma Colom, ha destacat que “tot i que Tossa és coneguda per la Vila Vella i el mar, no hem d’oblidar la importància de les gavarres i del massís de Cadiretes”. En aquest aspecte ha afegit que “aquesta diversitat permet als cuiners poder elaborar fideus a la cassola tant de carn o verdures, com de peix”.


Publicitat

Enguany participen a les jornades un total de 14 restaurants que elaboren menús amb fideus a la cassola que van dels 27 als 41 euros per persona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*