Maresme Pineda de Mar Portada Societat

Pineda de Mar presenta un espai sense fum a la platja

L'alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, amb el regidor de salut Santiago Macip i el regidor de platges Jorge Torres. Foto: Aj. Pineda

L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, amb el regidor de salut Santiago Macip i el regidor de platges Jorge Torres. Foto: Aj. Pineda

L’Ajuntament de Pineda de Mar ha presentat l’espai de Platja Saludable – Lliure de Fums coincidint amb la celebració de la Setmana Sense Fum. Es tracta d’un tram de la platja dels Pescadors on es recomana no fumar.

Pineda de Mar s’ha adherit un any més a la Setmana Sense Fum amb activitats de conscienciació dels perills del tabac. Entre elles, s’ha instal·lat la Platja Saludable – Lliure de Fums a la platja dels Pescadors, davant de l’estació de tren. Aquest espai saludable dins la sorra coincidirà amb la ubicació del Baby Center i el Mini Beach Club, equipaments municipals turístics destinat al públic familiar. 

L’actuació municipal de la platja sense fum segueix la línia d’altres per establir espais lliures de fum: als accessos del Pavelló Municipal Nino Buscató, a la graderia del Camp de Futbol de Can Xaubet o als voltants de les escoles.

La Setmana Sense Fum a Pineda

El lema de la 22a Setmana Sense Fum impulsada per entitats i serveis de lluita contra el tabac és “Deixar de fumar, la teva altra vacuna”. Així, l’Ajuntament de Pineda de Mar s’adhereix un any més a la campanya organitzant una sèrie d’activitats que es faran entre el 25 de maig i el 2 de juny. 

Les activitats de la Setmana Sense Fum es dirigeixen també al jovent de Pineda. En aquest sentit, s’ha organitzat tallers de prevenció de consum del tabac a l’hora del pati a alumnes de 6è de primària, segon, tercer i quart d’ESO. També es farà difusió d’històries d’Instagram relacionades amb el consum, els seus components i nous productes derivats del tabac (vapes, shisha, etc.). Per últim, es farà el 13è concurs Cartells sense Fum dirigit a l’alumnat de tot el municipi de 6è de primària. 

També s’ha editat un vídeo amb diverses persones i col·lectius municipals que conviden a deixar de fumar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*