Blanes La Selva Maresme Portada Salut Tordera

Salut instal·la mòduls de suport a l’atenció primària als CAP de Tordera i Blanes

Mòdul del CAP Blanes-2. Foto: Departament de Salut

Mòdul del CAP Blanes-2. Foto: Departament de Salut

El Servei Català de la Salut (CatSalut) i l’Institut Català de la Salut (ICS) instal·laran mòduls de reforç als centres d’atenció primària al CAP de Tordera i al CAP Blanes-2. Aquest darrer, de fet, ja s’ha començat a instal·lar aquesta mateixa setmana. L’objectiu és concentrar-hi l’activitat relacionada amb la Covid-19 i diferenciar circuits.

CatSalut i l’ICS estan ultimant el desplegament dels mòduls de reforç als centres d’atenció primària de la Regió Sanitària Girona. Durant aquest mes de maig se n’instal·laran cinc més, un d’ells a Tordera i un altre a Blanes. El del CAP Blanes-2, de fet, ja s’ha començat a instal·lar aquesta mateixa setmana. Així doncs, dels 15 mòduls previstos a la regió, ja n’hi ha 13 d’instal·lats. D’aquests, set estan ja en funcionament i sis en procés de muntatge. A més, es preveu que les setmanes vinents s’iniciïn els treballs d’instal·lació del mòdul del CAP de Canet de Mar i de Sant Feliu.

Dobles circuits i atenció a la Covid-19

Els mòduls es col·loquen en espais annexos als centres sanitaris amb l’objectiu de traslladar l’activitat relacionada amb el coronavirus fora del CAP. Així, s’hi poden fer les proves PCR i l’atenció com ara als pacients amb simptomatologia respiratòria sospitosa de Covid-19. També es poden crear dobles circuits per tal de garantir una major seguretat per als professionals i pacients dels centres.


Publicitat

L’ús d’aquests equipaments té una durada d’un mínim de divuit mesos i un cost mitjà d’uns 70.000 euros. Amb tot, el desplegament de mòduls s’emmarca en el Pla d’Enfortiment i Transformació de l’atenció primària. Aquest pla compta amb una inversió global a tota Catalunya de gairebé 300 milions d’euros fins al 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*