Blanes La Selva Portada Societat

Acaben les obres al port de Blanes amb una inversió de 2,7 MEUR

Joan Pérez Gómez i Àngel Canosa aquest dilluns al Port de Blanes.

Ports de la Generalitat ha donat per acabades les obres al port de Blanes per a reparar les afectacions del temporal Gloria. Durant les obres, on s’hi ha invertit 2,7 milions d’euros, s’ha reparat l’esvoranc, la part exterior del dic i l’espatller. A la tardor s’urbanitzarà la zona de ribera amb nous vials i itineraris per a vianants.

El director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, ha visitat aquest dilluns les obres de reparació dels danys estructurals ocasionats pel temporal Gloria al port de Blanes. A la visita també hi ha assistit l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa. El projecte s’ha dut a terme en nou mesos i s’hi ha invertit un total de 2,7 milions.

Obres d’emergència

Les obres d’emergència han consistit a reforçar el dic de recer, especialment en la tercera alineació de l’estructura, on el temporal Gloria va causar un esvoranc a la zona exterior que va fer cedir un tram d’espatller. A conseqüència del temporal s’hi va fer una obertura de 33 metres de longitud.

L’actuació va començar a l’esplanada de l’estesa de xarxes amb la instal·lació de la planta de formigó per construir els blocs que s’havien de col·locar a la base exterior del dic de recer. Així, s’ha volgut minimitzar les afectacions de mobilitat a la població i reduïr el trànsit de vehicles pesants pel centre del municipi. En total s’ha col·locat 20.000 tones d’escullera, 500 blocs de formigó de 22 tones per unitat i 206 blocs de formigó de 32 tones per unitat a la part exterior del dic. Així mateix, s’ha instal·lat 32 micropilots metàl·lics per reforçar la cimentació del dic.

Les obres han finalitzat amb la pavimentació de la zona de treball i la part del moll afectada i la senyalització dels vials i les zones d’aparcament. A més, s’ha reforçat l’estructura del moll de la benzinera que es troba al davant de l’actuació del dic.

A la tardor s’urbanitzarà la zona de ribera amb nous vials i itineraris per a vianants. L’objectiu és impulsar la integració del port i la vila i el pressupost serà de 800.000 euros.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*