Economia Maresme Portada

El Consell Comarcal del Maresme demana regular els preus del lloguer

Consell Comarcal del Maresme. Foto: M. Alaminos

Consell Comarcal del Maresme. Foto: M. Alaminos

El ple del Consell Comarcal del Maresme ha aprovat una moció que demana als ajuntaments que iniciïn la regulació dels preus del lloguer. El text presentat conjuntament pels grups comarcals d’ERC, ECG i CUP ha rebut el suport del PSC, del conseller No Adscrit i de tres dels sis membres de JxCat.

Tot i les notables diferències entre els municipis maresmencs, gairebé la totalitat de poblacions de la comarca reuneixen els requisits per ser declarats “àrea amb mercat d’habitatge tens”. Així ho defineixen els paràmetres establerts a la nova Llei de contenció de preus del lloguer, que va entrar en vigor el setembre de l’any passat.

Ara, el ple del Consell Comarcal ha aprovat una moció que demana als ajuntaments que s’iniciïn els tràmits per a aplicar la regulació. El text ha estat presentat conjuntament pels grups comarcals d’ERC, ECG i CUP; a més, ha rebut el suport del PSC, del conseller No Adscrit i de tres dels sis membres de JxCat. Els altres tres membres de JxCat, la consellera i el conseller de C’s s’han abstingut al·legant que aquesta és una competència municipal.


Publicitat

La moció considera que en la situació actual “és de vital importància que els municipis que compleixin els requisits s’acullin a la regulació; no només per donar resposta als veïns, sinó també com a mesura de solidaritat per tal que la norma no generi disfuncions a l’hora de facilitar l’accés a l’habitatge entre veïns de municipis contigus o pròxims“.

Llei de regulació del preu de l’habitatge

La Llei, aprovada el passat mes de setembre per la Generalitat, ja incorpora sis municipis de la comarca: Mataró, El Masnou, Montgat, Pineda de Mar, Premià de Mar i Vilassar de Mar. Tot i això, el Consell Comarcal vol que s’hi sumin més poblacions maresmenques.

Segons les dades d’IDESCAT, el preu mitjà del lloguer al Maresme és de 839,34 €. Al conjunt de Catalunya aquesta xifra disminueix fins als 734,33 €. A nivell local, 14 municipis de la comarca registren també un preu de lloguer superior a la mitjana catalana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*