Economia La Selva Portada Societat Tossa de Mar

El programa “Reallotgem.cat” de la Generalitat arriba a Tossa

Reallotgem.cat arriba a Tossa. Foto: pixabay

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Ajuntament de Tossa han arribat a un acord per impulsar al municipi el programa “Reallotgem.cat”. El projecte consisteix a llogar habitatges per a allotjar-hi famílies en situació d’emergència econòmica i social.

El programa “Reallotgem.cat” de la Generalitat neix amb la voluntat de llogar pisos privats buits per poder-hi allotjar famílies en situació d’emergència econòmica i social. Aquestes famílies compten amb un informe favorable de la mesa d’emergències, però que encara estan pendents de reallotjament.

L’Agència paga l’import equivalent a 18 mensualitats de lloguer, per avançat, com a estímul als propietaris i ajut als qui hagin tingut problemes a conseqüència de la crisi sanitària. Després d’aquests primers 18 mesos, la resta de quotes s’abonen mensualment fins a exhaurir el contracte. A més, es formalitza un contracte d’arrendament amb el propietari d’una durada mínima de cinc anys i es garanteix que l’habitatge es retorni en les mateixes condicions.

L’Ajuntament busca pisos buits per a allotjar-hi les famílies

Per la seva part, l’Ajuntament és qui s’encarrega de buscar pisos buits en el municipi i rep una contraprestació econòmica de 450 euros per habitatge incorporat al programa. Els pisos han de disposar de cèdula d’habitabilitat, estar en condicions que permetin ser ocupats de manera imminent i tenir una superfície màxima útil de 90 m2.


Publicitat

La regidora d’Habitatge, Andrea Nadal, ha explicat que “de moment, el projecte està en fase inicial i l’ajuntament està començant a buscar propietaris que hi estiguin interessats”. En aquest sentit, la regidora de Benestar Social, Lluïsa Moreno, ha confirmat que a Tossa hi ha famílies en situació d’emergència econòmica i social que necessiten una solució.

Fa uns mesos l’Ajuntament de Lloret de Mar també es va incorporar al programa Reallotgem.cat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*