Blanes Portada Societat

Comdemnen a 31 anys de presó l’home que va matar la dona a Blanes

L'acusat de matar la dona a ganivetaes, abans de declarar davant el jurat popular

L’acusat de matar la dona a ganivetaes, abans de declarar davant el jurat popular. Foto: Marina López/ACN

L’Audiència de Girona ha condemnat a 31 anys de presó l’home que va matar la dona a ganivetades a Blanes davant els fills menors d’edat. Els fets van passar el 9 d’abril del 2018. Seguint el veredicte del jurat popular, el condemnen com a autor d’un delicte d’assassinat amb les agreujants de parentiu i de gènere i de dos delictes de lesions psíquiques pel trauma que va causar en els fills.

A l’hora d’imposar la pena, el magistrat té en compte “les circumstàncies cruels” del crim: “Va infringir a la víctima 23 punyalades i va haver de patir una llarga agonia”. També recull el patiment emocional dels fills i remarca que el seu relat al judici va ser “estremidor” perquè els va obligar a presenciar una “escena aterridora”.

La sentència de la secció tercera de l’Audiència de Girona, de la qual ha estat ponent el magistrat-president del jurat Manuel Ignacio Marcello, recull el veredicte del jurat popular que va declarar provat que cap a dos quarts de sis del matí del 9 d’abril del 2018 l’acusat va agafar un ganivet de cuina, es va dirigir al dormitori on hi havia la seva dona i li va assestar fins a 23 ganivetades, algunes en zones vitals com el coll i el tòrax.


Publicitat

A l’argumentació de la sentència, el magistrat també recull que diversos testimonis van explicar al judici que la dona tenia por de l’acusat i que havia estat víctima de maltractaments i agressions.

Els fills van presenciar el crim

L’atac el van presenciar els dos fills menors d’edat de la parella, que aleshores tenien 10 i 17 anys. El nen més petit, recull la sentència, va sentir els crits “de pànic i auxili” de la seva mare, va sortir al passadís i se la va trobar estesa a terra. També va veure el seu pare intentant-se autolesionar amb el ganivet i va haver d’intervenir per treure-li de les mans. Com a conseqüència d’això, el menor pateix estrès posttraumàtic i ha de seguir tractament mèdic i psicoterapèutic.

La filla, que en tenia 17, també es va despertar alertada pels crits de la mare. La va anar a socórrer però la dona “va acabar morint entre els seus braços sense que ho pogués evitar”. La noia també pateix afectacions emocionals i psicològiques per haver presenciat una escena que la sentència qualifica “d’aterradora”.

La sentència imposa a l’acusat la prohibició d’apropar-se a menys de mil metres o comunicar-se amb els dos fills durant 10 anys. També li retira la pàtria potestat del fill que encara és menor d’edat i la DGAIA continuarà assumint les funcions de tutela. En concepte de responsabilitat civil, l’acusat haurà d’indemnitzar els pares de la víctima amb 62.000 euros, a cadascun dels fills amb 124.000 euros i a la germana de la dona amb 20.000 euros.

La sentència no és ferma i es pot recórrer interposant recurs al TSJC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*