Maresme Portada Societat

França és el país que acull més maresmencs que resideixen a l’estranger

Foto: pixabay

12.163 maresmenques i maresmencs resideixen habitualment a l’estranger, un 12,60% dels quals viuen a França. La xifra de maresmencs a l’estranger, que representa el 2,59% de la població de la comarca, ha incrementat un 5,03% respecte de l’any anterior.

El padró d’habitants residents a l’estranger és el registre administratiu on consten les persones que viuen habitualment a l’estranger, tenen la nacionalitat espanyola i l’últim municipi al qual estan inscrits és qualsevol dels que hi ha a Catalunya. Aquestes persones, però, no comptabilitzen com a població oficial del municipi.

Les dades analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme mostren que en el darrer any hi ha hagut un repunt de maresmencs que viuen a l’estranger. Aquesta xifra, que actualment és de 12.163 persones, ha augmentat un 5,03% respecte de l’any anterior; això és, 582 persones.

Majoritàriament els maresmencs resideixen a països de la Unió Europea. França és, un any més, el país que ocupa la primera posició. En concret, el país veí acull el 12,60% de la població de la comarca que té el seu lloc de residència a l’estranger. El segueix Argentina (9,69%), Alemanya (9,56%) i Regne Unit (9,01%). Tot i això, els consolats de Turquia, Pakistan, Filipines i Israel són els que han registrat uns percentatges superiors d’inscripcions.


Publicitat

Les dades per municipis

A nivell municipal, Mataró, Premià de Mar, Calella i Pineda de Mar són els municipis amb més població vivint a l’estranger. A Calella, en concret, aquest percentatge arriba al 4,83%. A Sant Pol de Mar aquest percentatge és del 3,94%; a Caldes d’Estrac del 3,86% i a Canet de Mar del 3,32%.

Dels 30 municipis del Maresme, només n’hi ha 4 que comptabilitzen un descens en la xifra de població resident a l’estranger: Òrrius, Premià de Dalt, Sant Cebrià de Vallalta i Santa Susanna.

 

Consulteu aquí les dades ampliades de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*