La Selva Lloret de Mar Portada Societat

Descobreixen un cultiu de marihuana al soterrani d’un xalet a Lloret de Mar

La plantació 'indoor' del xalet de Lloret de Mar. Foto: Cedida a l'ACN per la Policia Nacional

La plantació ‘indoor’ del xalet de Lloret de Mar. Foto: Cedida a l’ACN per la Policia Nacional

La Policia Nacional ha desmantellat un cultiu de marihuana al soterrani d’un xalet de Lloret de Mar amb 1.025 plantes distribuïdes en dues plantacions. Els agents també han detingut tres persones com a responsables del cultiu i calculen que el frau elèctric per alimentar-lo superaria els 24.000 euros.

Les investigacions van començar al novembre quan la policia va saber que en aquesta finca hi havia activitat sospitosa d’estar vinculada al cultiu de droga, arran d’informacions de diversos ciutadans. A finals del mes d’abril l’explotació es va descobrir a la casa, ubicada a la Urbanització Serra Brava. El registre i detenció va comptar amb la col·laboració d’efectius dels Grups Operatius Especials de Seguretat (GOES) de Barcelona, a més d’agents de la Brigada Provincial de la policia judicial de Girona i de la comissaria de Lloret.

La policia va descobrir que, a banda de la plantació, la casa cometia frau elèctric a través d’una connexió il·legal a l’escomesa general. Després d’obtenir l’ordre judicial, els agents van entrar al xalet i van descobrir les dues plantacions al soterrani de la casa disposades en dues alçades. Això els permetia cobrir les diferents fases que comprenen la producció, des de la plantació fins a l’envasat.

Les 1.025 plantes comissades tenien un pes aproximat de 130 kg i es calcula que el frau elèctric s’enfila més enllà dels 24.000 euros.

Amb aquesta actuació, ja són sis els cultius de marihuana que la Policia Nacional ha desarticulat en només dos mesos a la zona; la majoria, ubicats a la urbanització Serra Brava de Lloret. En aquest sentit, la policia remarca la importància de la col·laboració ciutadana i alerta que el frau elèctric implica una sobrecàrrega de la xarxa que pot afectar la resta d’usuaris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*