Maresme Mataró Portada Societat

La família d’Helena Jubany celebra la reobertura de la investigació

La cosina i el germà d'Helena Jubany parlant amb l'advocat de la família, Benet Salellas. Foto: Aleix Freixas / ACN

La cosina i el germà d’Helena Jubany parlant amb l’advocat de la família, Benet Salellas. Foto: Aleix Freixas / ACN

La família de la bibliotecària de Mataró Helena Jubany, assassinada fa vint anys, ha celebrat que un jutjat de Sabadell hagi decidit reobrir la investigació perquè s’analitzi l’ordinador de la víctima. “Mai ens hem rendit en la petició de justícia i investigació en el cas de l’Helena i mai ens rendirem“, ha afirmat en un comunicat.

La nova reobertura del cas arriba després d’una petició de la mateixa família presentada el 14 d’abril. Amb tot, els familiars de Jubany expressen “la por que, un altre cop, no es posin tot els mitjans a l’abast per obtenir totes les proves possibles i esgotar totes les pistes que són a disposició de la policia i el jutjat”. És la tercera vegada que s’obre el cas després dels arxius del 2005 i del març d’aquest any.

En aquest sentit, els familiars lamenten que la decisió “denega la majoria de declaracions i diligències” sol·licitades per ells i “se centra exclusivament en l’anàlisi d’un disc dur que fa mesos que havíem posat a disposició de la Policia Judicial”.


Publicitat

És per això que han demanat a tots els actors implicats en la investigació -jutjat, fiscalia i policia- que “aquesta vegada arribin fins al final i no descartin cap via ni cap eina que ens pugui portar a fer justícia en el cas de l’Helena”. La família manté “l’esperança que aquesta vegada serà així” i afirmen: “”Mai ens hem rendit en la petició de justícia i investigació en el cas de l’Helena i mai ens rendirem”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*