Blanes Cultura

Blanes acull una xerrada sobre Les Dones Indianes

Exposició "El Llegat Indià, un passat en comú per descobrir", a la Sala d'Exposicions García Tornel. Foto: Aj. Blanes

Exposició “El Llegat Indià, un passat en comú per descobrir”, a la Sala d’Exposicions García Tornel. Foto: Aj. Blanes

Blanes acullirà aquest dimecres una xerrada sobre “Les Dones Indianes” a càrrec del divulgador cultural Joan Miquel Llodrà. L’objectiu és treure de l’anonimat les dones que “van fer les Amèriques”. L’acte es farà a la Sala de Plens de l’edifici consistorial.

La xerrada “Les Dones Indianes” forma part dels actes organitzats durant aquest mes de maig a Blanes per a recordar l’emtremta deixada pels indians al llarg de la seva història. L’acte està organitzat per l’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de Blanes i compta amb el suport de la Xarxa de Municipis Indians de Catalunya. La xerrada, que té per objectiu treure de l’anonimat les dones que “van fer les Amèriques”, es farà aquest dimecres 19 de maig a la Sala de Plens de l’edifici consistorial.

Amb el títol “Les Dones Indianes”, la conferència anirà a càrrec de Joan Miquel Llodrà, divulgador cultural i llicenciat en Història de l’Art. A més, aquest mes de maig s’organitzen a Blanes dues activitats relacionades amb el passat indià; i és que si aquesta part de la història no sempre és coneguda, encara ho és menys en el cas de les dones indianes.

Des del passat 4 de maig i fins al dia 30 d’aquest mes es pot visitar a la Sala Municipal García Tornel l’exposició “El Llegat Indià, un passat en comú per descobrir”. Es tracta d’una mostra itinerant que presenta el passat indià de Blanes a través de diversos camps temàtics.

La xerrada “Les Dones Indianes” es farà seguint les mesures sanitàries i de restricció d’aforaments anti-Covid. Per tant, cal demanar cita prèvia per a poder-hi assistir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*