Hostalric La Selva Societat

La recollida selectiva a Hostalric s’eleva fins el 86% el primer mes del porta a porta

Vila d'Hostalric. Foto: Aj. Hostalric.

Vila d’Hostalric. Foto: Aj. Hostalric.

Durant el primer mes de funcionament del porta a porta a Hostalric el percentatge de recollida selectiva ha augmentat d’un 32% al 86%. Aquesta xifra se situa significativament per sobre del 60% de recollida selectiva mínima que exigeix la Unió Europa a tots els municipis.

Aquest dimarts 18 de maig s’ha complert un mes just de l’inici del nou model de recollida de residus porta a porta a Hostalric. I després dels primers 30 dies de vigència, el percentatge de recollida selectiva al municipi s’ha gairebé triplicat.  Així, si abans de l’inici del porta a porta la recollida selectiva se situava al municipi en un 32%, ara ja s’eleva fins al 86%. Aquesta xifra està significativament per sobre del 60% de recollida selectiva mínima que exigeix la Unió Europa a tots els municipis.

Nil Papiol, alcalde d’Hostalric, remarca aquests resultats i agraeix a tots els veïns i veïnes la seva col·laboració: “Sense el compromís i la responsabilitat dels hostalriquencs i hostalriquenques seria impossible obtenir aquestes xifres”, ha dit. A més, ha afegit que són “conscients que el canvi de model ha generat durant aquestes primeres setmanes algunes incerteses i lògics mals de cap”, però considera que “els resultats indiquen que el canvi ha valgut la pena i que el porta a porta era imprescindible i una garantia d’èxit”.

Sergi Regàs, regidor d’Espai Públic, també creu que “aquests resultats són esperançadors i un èxit com a poble” i explica que seguiran apostant “per convertir Hostalric en un referent arreu del nostre territori en matèria de sostenibilitat i preservació i cura del medi ambient”.

El rebuig i l’orgànica, els canvis més importants

L’augment de la recollida selectiva a Hostalric s’ha fet especialment visible a les fraccions de rebuig i orgànica. Així, la recollida de rebuig ha disminuït del 68,15% al 13,84%; mentre que la recollida d’orgànica ha augmentat del 10,98% al 50,90%.

Pel que fa a la resta de fraccions, la recollida d’envasos ha crescut del 7,15% al 16,46%; la recollida de paper ha augmentat del 7,88% a l’11,77% i la fracció de vidre ha millorat d’un 5,84% a un 7,03%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*