Comunicació La Selva Maresme Portada

Arriba el nou tres60

Desembocadura de la Tordera - tres60

Encetem nova etapa. Ja no som ni maresme360 ni laselva360. Som el tres60 i els nostres continguts estaran centrats tant a la Selva com al Maresme. Més concretament a la Selva Marítima i l’Alt Maresme. De fet, podem parlar d’una unificació d’edicions. Vol dir això que ja no parlarem de Santa Coloma de Farners, Arbúcies o Mataró. No. A continuació t’ho expliquem.

D’on venim?

Vam crear maresme360 el 2010. Llavors estàvem plenament convençuts de la necessitat d’un mitjà de comunicació transversal per a tota la comarca del Maresme. De fet, no només nosaltres. Al Maresme hi ha hagut moltes iniciatives per crear un mitjà de comunicació comarcal. Actualment cap d’elles existeix. El mateix ha passat a la Selva.

Amb el pas del temps -i la experiència adquirida- ens hem adonat que donar (bona) cobertura informativa a una comarca on el nord i el sud no comparteixen gairebé res, és molt complicat. Per no dir una feina titànica. Si a això afegim que el nostre és un projecte modest, amb escassos recursos, el risc que acabem desapareixent és gran. El mateix passa a la Selva.

Per altra part, també ens hem adonat que ens havíem equivocat al plantejar el desenvolupament del nostre projecte basant-nos en comarques administratives. Creiem més en les comarques naturals, és a dir, un conjunt de poblacions que comparteixen unes determinades relacions econòmiques, socials, culturals i, fins i tot, polítiques. Al Maresme, com a mínim, hi 4 ó 5 comarques naturals. Igual que a la Selva.


Publicitat

Arribats a aquest punt, què fem?

Hem decidit replantejar el projecte i fer-lo créixer a partir de comarques naturals. I la primera comarca natural -o real com diuen alguns- que obrim al nou tres60 és la Marina. És el triangle que formen les poblacions de Calella, Hostalric i Tossa de Mar. Aquest és, a partir d’ara el nostre territori de referència. La nostra primera edició d’una comarca natural. I esperem que en un futur vinguin més.

Vol dir això que deixem de banda les informacions que no facin referència a aquestes poblacions? No. Però és cert que no hi destinarem tants esforços. Però considerem que, per proximitat, les nostres lectores i lectors es mereixen tenir una visió més o menys completa de l’actualitat de, per exemple, Mataró, Girona o Santa Coloma de Farners.

 

Mitjà multicanal: Podcast, ràdio digital i portal

El nou tres60 agrupa diverses experiències i microprojectes que hem anat testejant en els darrers anys. Per una part tenim el portal de notícies que, amb un disseny renovat -més accessible i modern- és la porta d’entrada a tota la resta de serveis i on trobareu tots els continguts que produïm: notícies, reportatges, podcast i ràdio online.

El canal de podcast inclou l’informatiu diari de dos minuts que s’envia per Telegram a les set del matí. També s’ha incorporat el podcast de les arquitectes de Contorns, una jove empresa selvatana especialitzada en arquitectura sostenible. I en les properes setmanes s’aniran afegint altres continguts.

Finalment tenim la ràdio online, que funciona com a complement del canal de podcast i que ofereix els mateixos continguts però amb una programació lineal combinada amb una acurada selecció musical.

Unificació de canals

Durant aquesta setmana enllestirem la unificació de tots els canals: web, podcast, newsletter, Telegram i xarxes socials. Ho farem de manera progressiva per tal que tothom estigui informat de la nova etapa del tres60.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*