Arenys de Mar Maresme Portada

Entra en funcionament el vuitè jutjat d’instrucció i primera instància d’Arenys de Mar

Nou jutjat d'Arenys de Mar

El Departament de Justícia ha posat en marxa el jutjat número 8 de Primera Instància i Instrucció d’Arenys de Mar. Arriba onze anys després de l’entrada en funcionament del darrer jutjat ordinari al municipi i assumirà casos civils i penals. Hi treballen 10 professionals, amb tres gestors, cinc tramitadors i dos auxiliars, a més d’un jutge i un lletrat designats pel Consell General del Poder Judicial. Està ubicat al soterrani segon de l’edifici, on el Govern ha invertit 107.000 euros per adequar l’espai. En paral·lel, l’edifici judicial està immers en una millora d’1,7 milions d’euros per ampliar l’accés, crear un nou mostrador d’entrada, renovar la climatització, instal·lar circuits tancats de televisió i construir nous lavabos.

A nivell civil, el nou jutjat d’Arenys de Mar assumirà els conflictes entre particulars i entitats, reclamacions econòmiques, incapacitacions de persones, desnonaments, contractes de compravenda, herències i arrendaments. En l’ordre penal, s’encarregarà de l’enjudiciament de causes sobre delictes lleus, així com la instrucció dels delictes.

El jutjat número 8 d’Arenys és el 22è que crea la Generalitat en els darrers quatre anys, segons informa el Departament de Justícia en un comunicat emès aquest dijous. Entre el 2017 i el 2021, ha destinat 14,2 MEUR a aquests nous òrgans, “sense cap aportació expressa per part del govern espanyol”, critica l’executiu català. Dels 22 nous jutjats, 21 ja estan operatius a l’espera que entri en funcionament el número 6 de Primera Instància i Instrucció a Vic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*