Cultura Lloret de Mar Portada

El Teatre de Lloret obté el distintiu “Espai de cultura responsable”

El Teatre de Lloret ha obtingut el distintiu "Espai de cultura responsable". Foto: Aj. Lloret

El Teatre de Lloret ha obtingut el distintiu acreditatiu “Espai de cultura responsable” del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Aquest distintiu acredita els espais i equipaments culturals que adopten protocols sanitaris per prevenir la Covid-19 i que es comprometen a fer programes d’inclusió social.

El distintiu “Espai de cultura responsable” es va crear el passat mes de novembre per a transmetre seguretat al públic i donar prestigi als espais culturals en un context condicionat per la pandèmia. Per a incorporar-se al cens, el Teatre de Lloret ha hagut de certificar el compliment de dos requisits per part d’aquests equipaments: l’adopció de totes les mesures sanitàries per prevenir el contagi de la Covid-19 i d’un protocol sanitari per a l’espai en qüestió, d’una banda, i l’assumpció del compromís de promoure mesures inclusives per evitar el risc d’exclusió social de col·lectius vulnerables, de l’altra.

El regidor del Teatre de Lloret, Albert Robert, ha posat en relleu que “aquest cens no només ens avala com un espai cultural segur, sinó que a més, ens reconeix com un espai que actua de forma corresponsable per tal de minimitzar els efectes nocius derivats de l’aïllament social”. També a través d’aquest segell, ha dit el regidor, “reafirmem el nostre compromís amb la inclusió social des de l’àmbit cultural”. D’altra banda, la directora del Teatre de Lloret, Amaranta Gibert, ha volgut agrair “el compromís del nostre públic, entitats i companyies de teatre”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*