Uncategorized

Filippo Landini: ‘La industria musical ha de trobar un punt en què els grups i el públic es trobin a gust’

Els maresmencs Filippo Landini ja estan treballant en el seu nou disc. I ho fan des del seu local d’assaig situat a Arenys de Mar, amb unes vistes al mar impressionats. És precisament en el seu santuari (que conté una pissarra amb apunts i idees per al seu nou treball discògrafic i que, com és natural, no ens deixen fotografiar) on ens reben per parlar de la seva música, dels 6 anys que porten tocant junts i com no, del tercer disc. I a més a més ens han donat un regal per tots vosaltres! Una cançó dedicada i gratuïta.

Ara esteu treballant a fons en el vostre tercer disc. Fareu una nova revolució?

El tercer disc serà molt més brillant i alegre que el segon. Hi haurà un parell o tres de cançons que inviten molt a ballar, a moure’s. El segon disc va ser més introvertit. Aquest serà el contrari, més extrovertit i amb més llum i color.

Un so més pop?


Publicitat

El segon disc va ser d’alguna manera més cru. Pop sempre serà, perquè és el que fem, pero aquest serà més brillant. No de bo, que també! sinó a nivell de so.

Ja teniu títol?

No. Hem començat a pensar en algunes possibilitats però no hi ha res concretat.

Cap on evoluciona Filippo Landini?

Sempre hem tingut molt clar el que ens agrada. I són les melodies pop amb guitarres distorsionades en cançons de 3 minuts. Després els temes poden variar en funció d’uns paràmetres però sempre en la mateixa línia i seguint el mateix patró de fer música i de pensar. D’altra banda les guitarres són un dels pilars del grup.

En la vostra agenda, hi ha un concert benèfic el 24 de març…

Van decidir actuar en aquest concert justament per això, perquè és benèfic. Tot i que ara mateix la nostra feina està aquí, al local d’assaig, treballant en les noves cançons. Si surt alguna actuació més de cara a l’estiu la farem però en principi ara ja tot està encarat al tercer disc.

Encara, però, feu promoció del segon àlbum…

Molt poca cosa… L’última actuació ha estat a TV3 que ens va servir una mica per tancar la feina dels dos últims anys amb el “Farem revolucions” i començar una nova etapa.

Quan sortirà el nou disc?

Cap a la tardor, entre setembre i octubre. I esperem també iniciar una gira de concerts.

Fa uns dies hem conegut que aquest any no hi haurà edició del Giramaresme. Com a grup maresmenc com ho valoreu?

És una llàstima perquè era una oportunitat que podien tenir els grups i una motivació per a participar en esdeveniments musicals, que en falten. I si es treu, doncs pitjor. Sembla que cada vegada sigui més difícil tocar.

Teniu aquesta sensació?

Segur que moltes de bandes de joves que comencen tenien posades esperances.en aquest concurs. Pel que fa a nosaltres… si busquem llocs per actuar els trobem, però cada vegada costa més. Es troben molts llocs per tocar en acústic, amb volums molt baixos i, per nosaltres, que ens agrada “la canya” doncs és un problema.

Amb sis anys de carrera, dos discos en el mercat i preparant un tercer, quin balanç en féu?

Molt bo. Per començar nosaltres fem una cosa que ens agrada molt, que és tocar. Podria dir-te que tot el que està relacionat amb el grup ens agrada. Nosaltres som amics, quedem, assajem, fem cançons, agafem els cotxes i anem a descobrir nous llocs. Ens agrada la gent, els escenaris, les sales. Tot el que està relacionat amb la música ens agrada. Si he de destacar algun aspecte negatiu seria l’econòmic però tota la resta és perfecte.

On preferiu tocar? En sales petites o recintes grans?

Ens agrada més una sala amb un bon so. Crec que és el lloc ideal. També tocaríem al Palau Sant Jordi!! Però el nostre escenari preferit són sales amb una bona acústica.

Com veieu el panorama musical català actual?

Molt bé perquè hi ha moltes propostes i estils. Hi ha molta varietat i els grups toquen molt bé.

I què en penseu de la crisi de la indústria discogràfica i la pirateria?

La pirateria afecta a tothom. Però és un doble joc. No es venen discos perquè la gent es baixa la música però per altra banda també et coneix. És un tema complicat. Nosaltres som del parer que no s’han de pagar els diners que es pagaven abans que sorgís tot aquest fenomen però tampoc ens sembla bé l’altre extrem que permeti descarregar absolutament tot gratis. Suposo que ha d’haver un terme mig que arribarà tard o d’hora. Es tracta de buscar un punt mig on el grup i el públic estiguin contents.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*