La Diputació presenta els 79 productes guanyadors del segell Girona Excel·lent

Un total de 79 productes de 51 empreses de les comarques gironines han obtingut el segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent. Les set jornades de tast s’han fet a les instal·lacions del Foodlab – Centre d’Innovació Gastronòmica de Riudellots de la Selva.
La quarta edició del concurs per obtenir el segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent de la Diputació de Girona ja té guanyadors: 79 productes, elaborats per 51 empreses de les comarques gironines. En els dos anys de durada del programa, els productes seleccionats podran utilitzar la marca Girona Excel·lent. Per tant, es beneficiaran d’accions de promoció i difusió i també gaudiran de serveis de formació i de treball en xarxa empresarial.
El president de la Diputació, Miquel Noguer, ha dit que els guanyadors del segell s’anuncien en “un moment agredolç per al sector agroalimentari”. En aquest sentit, ha destacat que “la situació generada per la pandèmia ha fet que reivindiquem més allò que és nostre, l’origen, la tradició i la qualitat”.

Tast a cegues a Riudellots de la Selva

Els tasts a cegues són la metodologia per valorar i escollir els productes guanyadors. Se’n valora l’aspecte, l’aroma, el gust i l’harmonia. En aquesta quarta edició, hi han participat 41 tastadors representatius del sector agropecuari, la gastronomia i la restauració. Les set jornades de tast han tingut lloc, durant el març, a les instal·lacions del Foodlab – Centre d’Innovació Gastronòmica de Riudellots de la Selva.
A cada sessió s’ha convidat sis especialistes vinculats a la ciència, l’enginyeria, la recerca, la comunicació gastronòmica, la docència, la restauració, el món del vi, la cuina i el comerç d’exquisideses. Els directors tècnics i gastronòmics dels tasts són Salvador Garcia Arbós i Pep Nogué. Enguany, a més, els tasts es van haver d’anul·lar dues vegades, fins que es van poder garantir les mesures anti-Covid.
La Diputació va crear el segell Girona Excel·lent l’any 2014 amb l’objectiu de donar suport al sector agroalimentari de la demarcació i, en concret, impulsar-ne, fomentar-ne i difondre’n els productes.

Marina Alaminos

Recent Posts

Neix marina360, el portal de continguts digitals de Ràdio Marina

marina360 és el nom resultant de la integració de tres60.cat en l'estructura empresarial de Ràdio…

2 years ago

Nou cicle de tallers per a persones emprenedores a Santa Coloma de Farners

Aquesta setmana -dimecres concretament- comença el nou cicle de tallers adreçats a emprenedores i emprenedors…

2 years ago

Podcast notícies360 del divendres 14/01/2022

Escolta-ho aquí: Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L'enviem cada dia a…

2 years ago

Blanes, Lloret i Tossa suspenen per segon any consecutiu el Carnaval de la Costa Brava Sud

Aquest 2022 tampoc hi haurà Carnaval de la Costa Brava Sud per la pandèmia. Ho…

2 years ago

Diverses famílies de blocs de pisos ocupats de Santa Coloma critiquen que se’ls ha tallat la llum ‘sense cap avís’

Diverses famílies de blocs ocupats a Santa Coloma de Farners critiquen que se'ls ha tallat…

2 years ago

L’aeroport de Girona podria arribar als 7 milions de passatgers amb l’estació de l’AVE

Passatgers arribant a l'aeroport de Girona. Foto: Aleix Freixas/ACN El nou pla director de l'aeroport…

2 years ago