Caldes de Malavella Cultura Portada

Presenten el llibre "Caldes de Malavella desapareguda"

Presentació del llibre "Caldes de Malavella desapareguda". Foto: Aj. Caldes

Aquest dissabte s’ha presentat a la Biblioteca de Caldes de Malavella el llibre “Caldes de Malavella desapareguda“. La publicació forma part de la col·lecció Catalunya desapareguda editada per l’editorial Efadós. El pròleg del llibre ha anat a càrrec de l’autor Rafel Nadal.
La història i l’evolució de Caldes de Malavella es retrata a partir de 150 fotografies al nou llibre de l’editorial Efadós. “Caldes de Malavella desapareguda” és la nova publicació de la col·lecció Catalunya desapareguda. Aquest projecte parteix de la tasca del tècnic de cultura Pep Casas i les fotografies d’Antoni Vila. A més, els autors Marc Martínez i Mateu Ciurana han posat text al recull fotogràfic, que també conté algunes fotografies aportades pels caldencs. El llibre contempla diferents capítols on es tracta el món de l’embotellament, de balnearis i d’estiueig.
Per a Marc Martínez, la feina principal “ha estat resumir tota la informació per posar en relleu la Caldes de Malavella desapareguda”. En aquest sentit, ha destacat que el llibre permet veure l’evolució d’una vila medieval a la vila termal que és a dia d’avui. Per a Mateu Ciurana, “aquest fons de fotografies digitalitzat té un valor incalculable; a les cases hi ha fotografies que tenen molt valor històric, cada fotografia és un documental”.

Acte de presentació a la Biblioteca de Caldes

L’acte, que ha estat introduït pel regidor de cultura Daniel Sancho, ha seguit amb les paraules del responsable de l’editorial Efadós, Jaume Alcázar. La col·lecció Catalunya desapareguda recull, des del 2014, la història de més d’un centenar de municipis catalans. L’objectiu dels llibres és preservar activitats que s’han perdut en el temps, desenvolupar el sentiment d’arrelament i intentar retratar la forma de vida de les persones que vivien als municipis.
En la mateixa presentació s’han pogut comprar els llibres a les parades de les llibreries locals Tau i Solés. El llibre té un preu de 22 €.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*